Dnes je 20. ledna, středa, svátek má: Ilona
Zajíc pečený na cibuliKategorie: hlavní jídla, zvěřinaHodnocení receptu:   Na recept zajíc pečený na cibuli potřebujeme tyto suroviny: • 800 g zadního zaječího masa • 50 g slaniny • 300 g cibule • 1 lžíce oleje • 10 g hladké mouky • sůl • celý pepř • nové koření • bobkový list • tymián • 10 g másla Recept zajíc pečený na cibuli připravíme takto: Zaječí maso vykostíme, odblaníme, nakrájíme na čtyři porce a protkneme je 15 g slaniny. Zbytek slaniny nakrájíme na kostičky, rozškvaříme, přidáme olej a cibuli nakrájenou na kolečka a usmažíme ji dožluta. Přidáme osolené porce zajíce, opečeme je po všech stranách, podlijeme vodou, přidáme koření a pečeme doměkka. Při pečení porce zajíce obracíme, přeléváme šťávou a podléváme malým množstvím horké vody. Ke konci pečení přidáme změklé máslo rozetřené s moukou. Měkké maso vyjmeme, šťávu prolisujeme a podle chuti přisolíme. Podáváme s vařenými brambory.
zajíc pečený na cibuli, recept, hlavní jídla Zatím nebyl přidán žádný příspěvek. |
|
©2021 CBMonitor.cz Jakékoliv šíření obsahu webu nebo jakékoliv jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!