KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Dnes je 27. března, pondělí, svátek má: Dita


Zajíc na slanině

Kategorie: hlavní jídla, zvěřina

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept zajíc na slanině potřebujeme tyto suroviny:

   • 850 g zajíca
   • 35 g uzené slaniny
   • 60 g cibule
   • 100 g margarínu
   • 35 g hladké mouky
   • sůl
   • pepř
Recept zajíc na slanině připravíme takto:
Očištěného zajíca odblaníme, vymyjeme, prošpikujeme polovinou slaniny, posolíme a necháme nejméně 1 hodinu odležet. Druhou polovinu slaniny nakrájíme na drobné kostky, opražíme, přidáme margarín a cibuli, kterou osmahneme dozlatova. Na tento základ položíme zajíce a dusíme za občasného přelévání vlastní šťávou doměkka. Pak maso vyndáme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, osmahneme, zalijeme vodou, dobře rozšleháme a vaříme tak dlouho, až šťáva zhoustne. Takto připravenou šťávou pak při podávání přeléváme jednotlivé porce masa.



V naší kuchařce bylo kromě receptu Zajíc na slanině nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat:

Brambory na slanině s tvarohem   Brambory ve slanině   Candát na slanině s křenem   Čočka na slanině   Fazole na slanině   Fazolové lusky ve slanině se sýrem   Filé na cibuli a slanině   Hovězí na slanině   Kapr na slanině   Koroptve pečené na slanině   Kovbojské fazole na slanině   Kuře na slanině a šalvěji   Kuřecí játra na slanině   Pečené kuře na slanině s cibulí   Pečený zajíc na cibuli   Pochoutkový guláš na slanině a másle   Pstruh na slanině   Pstruh na slanině II   Sekaný zajíc   Sója na slanině   Štika na slanině a zázvoru   Telecí koleno na slanině   Telecí srdce na slanině   Telecí žebírka na slanině   Treska na slanině   Treska na slanině II   Vepřová panenka na slanině   Vepřové ledvinky na slanině   Vepřové panenky s fazolkami na slanině   Vepřové srdce na slanině   Zadělávaný zajíc   Zadělávaný zajíc s černou omáčkou   Zajíc na paprice   Zajíc na žampionech   Zajíc pečený na cibuli   Zajíc se smetanovou omáčkou   Žampióny na víně a slanině  


zajíc na slanině, recept, hlavní jídla


DISKUSE:
Zatím nebyl přidán žádný příspěvek.
©2017 CBMonitor.cz     Jakékoliv šíření obsahu webu nebo jakékoliv jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!