![]() ![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 1 slepice • 100 g sterilovaného hrášku • 1 cibule • 50 g másla • 50 g hladké mouky • 0,5 l slepičího vývaru • 0,25 l smetany • sůl • muškátový oříšek • 2 lžíce oleje Recept zadělávaná slepice s hráškem připravíme takto:
Očištěnou a omytou slepici rozpůlíme a uvaříme v osolené vodě. Nadrobno nakrájenou cibuli osmahneme na oleji. Uvařenou slepici vykostíme, nakrájíme na kousky a krátce na osmažené cibuli opečeme. Z mouky a části másla připravíme světlou jíšku, rozředíme vývarem, nalijeme na maso, přidáme okapaný hrášek, smetanu, promícháme a podle chuti dosolíme. Hotový pokrm zjemníme máslem, okořeníme strouhaným muškátovým oříškem a už jen prohřejeme. V naší kuchařce bylo kromě receptu Zadělávaná slepice s hráškem nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: Dušená rýže s hráškem Gratinované filé s mrkví a hráškem Husí stehýnka s rýží a hráškem Pečená slepice Podkarpatská slepice se zelím Ragú s klobásou a hráškem Rizoto se šunkou a hráškem Slepice na divoko Slepice na hrášku Slepice na kari Slepice na paprice Slepice po arménsku Špagety s hráškem Špagety s hráškem a žampióny Telecí plec s hráškem Telecí řízky s vejci a hráškem Vepřová panenka s hráškem Zapečené těstoviny s hráškem zadělávaná slepice s hráškem, recept, hlavní jídla |
|