KUCHAŘSKÉ RECEPTY





DALŠÍ KATEGORIE

Dnes je 21. září, čtvrtek, svátek má: Matouš


Zadělávaná slepice s hráškem

Kategorie: hlavní jídla, drůbeží maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept zadělávaná slepice s hráškem potřebujeme tyto suroviny:

   • 1 slepice
   • 100 g sterilovaného hrášku
   • 1 cibule
   • 50 g másla
   • 50 g hladké mouky
   • 0,5 l slepičího vývaru
   • 0,25 l smetany
   • sůl
   • muškátový oříšek
   • 2 lžíce oleje
Recept zadělávaná slepice s hráškem připravíme takto:
Očištěnou a omytou slepici rozpůlíme a uvaříme v osolené vodě. Nadrobno nakrájenou cibuli osmahneme na oleji. Uvařenou slepici vykostíme, nakrájíme na kousky a krátce na osmažené cibuli opečeme. Z mouky a části másla připravíme světlou jíšku, rozředíme vývarem, nalijeme na maso, přidáme okapaný hrášek, smetanu, promícháme a podle chuti dosolíme. Hotový pokrm zjemníme máslem, okořeníme strouhaným muškátovým oříškem a už jen prohřejeme.





zadělávaná slepice s hráškem, recept, hlavní jídla


DISKUSE:
Zatím nebyl přidán žádný příspěvek.
©2017 CBMonitor.cz     Jakékoliv šíření obsahu webu nebo jakékoliv jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!