KUCHAŘSKÉ RECEPTY





DALŠÍ KATEGORIE

Dnes je 19. srpna, sobota, svátek má: Ludvík


Vídeňský Tafelspitz

Kategorie: speciality, hovězí maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept vídeňský tafelspitz potřebujeme tyto suroviny:

   • 500 g morkových kostí
   • 1,5 kg zadního hovězího z kýty
   • 1 cibule
   • 1 lžička oleje
   • 1 celer
   • 2 mrkve
   • 1 pórek
   • 2 petržele
   • 1 bobkový list
   • 10 kuliček černého pepře
   • sůl
   • pažitka
   • petrželka
Recept vídeňský tafelspitz připravíme takto:
Kosti umyjeme a vaříme v osolené vodě. Přidáme maso. Cibuli oloupeme, nakrájíme na kolečka, osmahneme na oleji a přidáme k masu. Kořenovou zeleninu očistíme, nakrájíme, s čerstvou petrželkou, bobkovým listem a pepřem přidáme k masu a vaříme doměkka. Pak maso vyjmeme a nakrájíme na tlusté plátky. Podáváme v hlubokých talířích posypané pažitkou, s vařenými bramborami a jablečným křenem.





vídeňský tafelspitz, recept, speciality


DISKUSE:
Zatím nebyl přidán žádný příspěvek.
©2017 CBMonitor.cz     Jakékoliv šíření obsahu webu nebo jakékoliv jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!