KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Vídeňský sachr dort

Kategorie: sladkosti

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept vídeňský sachr dort potřebujeme tyto suroviny:

   • 6 vajec
   • 180 g čokolády na vaření
   • 160 g másla
   • 160 g mouč. cukru
   • 160 g hladké mouky
   • 1 vanilkový cukr
   • 150 g rybízové marmelády
   • máslo a mouka na vymazání a vysypání formy
   • na polevu: 130 g pískového cukru
Recept vídeňský sachr dort připravíme takto:
Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Čokoládu rozlámeme a rozpustíme ve vodní lázni. Změklé máslo utřeme s polovinou cukru do pěny, vmícháme rozpuštěnou čokoládu a postupně žloutky. Z bílků ušleháme tuhý sníh, přidáme zbylý cukr a opět vyšleháme dotuha. Mouku smícháme s vanilkovým cukrem, prosejeme na čokoládovou hmotu a nakonec vmícháme sníh. Formu na dort vymažeme máslem a vysypeme moukou. Do formy nalijeme těsto a povrch zarovnáme. Vložíme do předem vyhřáté trouby na 160°C a pečeme cca 30 minut. Po upečení vyklopíme z formy a necháme vychladnout. Korpus na dvou místech vodorovně překrojíme. Každý plát potřeme marmeládou a uložíme je na sebe. Rozpustíme krupicový cukr ve 3 lžících vody a povaříme, až se cukr táhne jako nit. Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu, přidáme ji k cukru a důkladně vymícháme dohladka. Dort přelijeme teplou polevou, uhladíme a necháme částečné vychladnout. Poté jej dáme do lednice zatuhnout.





vídeňský sachr dort, recept, sladkosti


©2024KucharkaRecepty.cz