VichysoisseKategorie: polévkyHodnocení receptu:   Na recept vichysoisse potřebujeme tyto suroviny: • 300 g brambor • 150 g bílé části pórku • 150 g řapíkatého celeru • 1,5 l masového vývaru • půl skleničky smetany • sůl • bílý pepř • muškátový oříšek • 2 lžíce nasekané pažitky Recept vichysoisse připravíme takto: Celer a pórek nakrájíme nadrobno, brambory oloupeme a nakrájíme na menší kostičky, vše dáme do hrnce, zalijeme vývarem a vaříme na menším ohni asi 20 minut. Dochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem a odstavíme. Po vychladnutí rozmixujeme, přidáme smetanu, důkladně promícháme a odložíme na několik hodin do lednice. Podáváme s nasekanou pažitkou.
vichysoisse, recept, polévky |
|