Vepřový bůček s nádivkouKategorie: hlavní jídla, vepřové masoHodnocení receptu:   Na recept vepřový bůček s nádivkou potřebujeme tyto suroviny: • 1 kg libovějšího bůčku • sůl • kmín • 50 g másla • 3 housky • trochu mléka • 3 vejce • sůl • petrželka Recept vepřový bůček s nádivkou připravíme takto: Vyšší libovější bůček vykostíme a uděláme do něj kapsu. Připravíme si nádivku - máslo utřeme se žloutky a solí. Na kostičky nakrájené housky navlhčíme v mléce a přidáme k máslu. Nakonec vmícháme dobře ušlehaný sníh a nasekanou petrželku. Nádivkou naplníme asi 3/4 kapsy. Kapsu zašijeme, maso na povrchu osolíme a posypeme kmínem, dáme do pekáčku kůží dolů a podlijeme trochu vodou. Tak se kůžička napaří. Asi po půl hodině maso vyjmeme, kůžičku nařízneme na čtverečky a maso položíme kůži navrch. Pečeme nepříliš prudce asi 1 1/2 hodiny, až je maso měkké a vrchní kůrčička pěkně do červena upečená a chřupavá. Vepřový bůček s nádivkou poléváme jen vypečeným tukem a aby se tuk nepřepaloval, podléváme pečeni jen vařící vodou.
vepřový bůček s nádivkou, recept, hlavní jídla |
|