Vepřový bůček na cibuliKategorie: hlavní jídla, vepřové masoHodnocení receptu:   Na recept vepřový bůček na cibuli potřebujeme tyto suroviny: • 750 g prorostlého bůčku • 5 cibulí • 1 hlava česneku • 1 lžička mleté sladké papriky • sůl • kmín • špetka šalvěje • 3 lžíce kečupu Recept vepřový bůček na cibuli připravíme takto: Vepřový bůček s kůží omyjeme, osušíme a kůži nařízneme na čtverečky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Česnek oloupeme, polovinu paličky prolisujeme a zbytek nasekáme nadrobno. Kečup promícháme s šalvějí, prolisovaným česnekem a mletou sladkou paprikou. Maso osolíme, okmínujeme a do zářezů vtlačíme nasekaný česnek. Bůček vložíme do pekáče kůží dolů a pečeme při 180°C asi 30 minut. Potom maso otočíme, potřeme směsí kečupu, česneku a šalvěje, zasypeme cibulí, podlijeme vývarem a za občasného podlévání vlastní šťávou pečeme doměkka. Měkké maso vyjmeme a nakrájíme. Vepřový bůček na cibuli podáváme s dušeným špenátem a bramborovým knedlíkem nebo jen s čerstvým chlebem.
vepřový bůček na cibuli, recept, hlavní jídla |
|