KUCHAŘSKÉ RECEPTY





DALŠÍ KATEGORIE

Dnes je 22. srpna, úterý, svátek má: Bohuslav


Vepřové medailonky s paprikami

Kategorie: speciality

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept vepřové medailonky s paprikami potřebujeme tyto suroviny:

   • 350 g směsi rýže basmati a divoké rýže
   • 600 ml vařící vody
   • 2 pomeranče
   • 1 lžíce extra panenského olivového oleje
   • 350 g 1 cm silných vepřových medailonků
   • 1 velká sladká cibule (bílá nebo červená) překrojená napůl a nakrájená na tenké půlměsíčky
   • 1 červená paprika zbavená jádřince a nakrájená na proužky
   • 1 žlutá paprika zbavená jádřince a nakrájená na proužky
   • 1 velká mrkev nastrouhaná nahrubo
   • 1 stroužek česneku nasekaný najemno
   • 100 ml pomerančové šťávy
   • 3 lžíce balzamového octa
   • 30 g černých oliv bez pecek nakrájených na kolečka
   • 30 g lístků čerstvé bazalky
   • pepř
   • sůl
Recept vepřové medailonky s paprikami připravíme takto:
Rýži nasypeme do hrnce a zalijeme vařící vodou. Uvedeme opět do varu, teplotu snížíme na mírnou, zakryjeme poklicí a vaříme 15 minut nebo podle návodu na obalu. Rýže by měla být měkká a vstřebat všechnu vodu. Zatímco se vaří rýže, oloupeme pomeranče a nakrájíme je napříč na 1 cm silné plátky. 3 až 4 plátky naskládáme na sebe a překrojíme je na čtvrtiny (pokud možno použijeme prkénko s drážkou, abychom zachytili všechnu šťávu). Pomerančové dílky a šťávu odložíme stranou. Ve velké pánvi s nepřilnavým povrchem rozpálíme olej. Vepřové medailonky smažíme (v několika várkách) 2 až 3 minuty z každé strany. Hotové maso vyjmeme z pánve děrovanou lžící a odložíme stranou. Teplotu snížíme na střední úroveň a do pánve přidáme cibuli, paprikové proužky, mrkev a česnek. Přikryjeme poklicí a za občasného míchání dusíme 5 až 6 minut nebo tak dlouho, až zelenina začne měknout. Přidáme 2 lžíce vody, odměříme pomerančový džus a balzamový ocet, vlijeme do pánve a dobře promícháme. Opět zakryjeme poklicí a dusíme další 3?4 minuty nebo tak dlouho, až je zelenina měkká. Do pánve vrátíme vepřové maso, přidáme olivy, pomerančové dílky i se šťávou a bazalkové listy. Za častého míchání 1 minutu prohříváme. Podle chuti osolíme a opepříme. Rýži rozdělíme na nahřáté talíře a navršíme na ni maso se zeleninou. Přelijeme šťávou z pánve a ihned podáváme.





vepřové medailonky s paprikami, recept, speciality


DISKUSE:
Zatím nebyl přidán žádný příspěvek.
©2017 CBMonitor.cz     Jakékoliv šíření obsahu webu nebo jakékoliv jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!