Dnes je 19. ledna, úterý, svátek má: Doubravka
Vepřové medailonky na cibulce a zázvoruKategorie: hlavní jídla, vepřové masoHodnocení receptu:   Na recept vepřové medailonky na cibulce a zázvoru potřebujeme tyto suroviny: • 600 g vepřové panenky • 250 g žampiónů • 4 velké cibule • sůl • mletý zázvor • nahrubo mletý pepř • tuk • olivový olej Recept vepřové medailonky na cibulce a zázvoru připravíme takto: Vepřové panenky odblaníme a nakrájíme medailonky cca 1 cm silné. Medailonky mírně naklepneme, mírně osolíme, dle chuti opepříme hrubě mletým pepřem a necháme cca 20 min marinovat v olivovém oleji. Cibuli nakrájíme na kolečka. Žampióny nakrájíme na plátky. Na pánvi rozpálíme tuk a přidáme do něj lžičku mletého zázvoru, necháme lehce zapěnit, přidáme na kolečka nakrájenou cibuli, osmahneme cca 3 minuty a potom ji vložíme do předehřáté misky. Na zbylém tuku lehce orestujeme žampiony a rovněž je odložíme do misky. Následně rychle smažíme jednotlivé medailonky po obou stranách (cca 2-3 minuty) a odkládáme je na připravenou cibulku. Podáváme s bramborovými placičkami s cibulí.
vepřové medailonky na cibulce a zázvoru, recept, hlavní jídla Zatím nebyl přidán žádný příspěvek. |
|
©2021 CBMonitor.cz Jakékoliv šíření obsahu webu nebo jakékoliv jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!