Vepřové maso po staročeskuKategorie: hlavní jídla, vepřové masoHodnocení receptu:   Na recept vepřové maso po staročesku potřebujeme tyto suroviny: • 400 g vepřového masa z plece • 100 g čerstvých hub • 200 ml zakysané smetany • 30 g hladké mouky • 50 g tuku • citrónová šťáva • 1 lžíca nasekaného kopru • sůl • pepř Recept vepřové maso po staročesku připravíme takto: Maso umyjeme, osolíme a opepříme. Na rozpáleném tuku opečeme ze všech stran, podlijeme a dusíme doměkka. Na zbytku tuku zvlášť osmahneme nakrájené houby, zaprášíme moukou, podlijeme přeceděnou šťávou z masa a chvíli povaříme. Nakonec přidáme kopr, smetanu a dochutíme citrónovou šťávou.
vepřové maso po staročesku, recept, hlavní jídla |
|