Vepřové maso na divokoKategorie: hlavní jídla, vepřové masoHodnocení receptu:   Na recept vepřové maso na divoko potřebujeme tyto suroviny: • 0,75 kg vepřového masa • 2 velké cibule • 2 stroužky česneku • 0,25 kg kořenové zeleniny • sůl • několik kuliček pepře • několik kuliček nového koření • několik kuliček jalovce • tymián • 1 bobkový list • 0,25 litru červeného vína • 1 lžička cukru • 5 dkg sádla Recept vepřové maso na divoko připravíme takto: Zeleninu nakrájíme na jemné nudličky, osmahneme na sádle, přidáme nakrájenou cibuli a necháme zrůžovět. Přidáme osolené maso, opečeme ze všech stran, přidáme koření, celé stroužky česneku, cukr a víno a přikryté dusíme doměkka. Maso při dušení obracíme a podle potřeby podléváme vodou. Měkké maso nakrájíme na porce, koření ze šťávy vybereme a maso vložíme zpět. Podáváme s knedlíkem.
vepřové maso na divoko, recept, hlavní jídla |
|