![]() ![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 4 vepřové kotlety (celkem 600 g) • 1 polévková lžíce oleje • sůl • černý pepř • 80 g rybízového rosolu • 2 polévkové lžíce portského vína • 1 polévková lžíce škrobové moučky • 1 polévková lžíce strouhané citronové kůry • 2 polévkové lžíce citronové šťávy Recept vepřové kotlety s cumberlandskou omáčkou připravíme takto:
Kotlety zbavíme přebytečného tuku, osolíme a opepříme. Ve velké pánvi je na rozpáleném oleji osmahneme z každé strany asi 4 minuty, dokud šťáva vytékající z nich po vpichu není zcela čirá. Mezitím při mírné teplotě rozvaříme rybízový rosol. V šálku dohladka rozmícháme škrobovou moučku s portským vínem, přidáme ji do rosolu a za stálého míchání asi 5 minut vaříme, až omáčka zhoustne a začne bublat. Pak přidáme nastrouhanou citronovou kůru a šťávu z citrónu. Kotlety přendáme na mísu, přelijem omáčkou, ozdobíme plátky citronu a ihned podáváme s na másle dušenými cuketami a mrkvovými hranolky posypanými petrželkou. V naší kuchařce bylo kromě receptu Vepřové kotlety s cumberlandskou omáčkou nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: Čínské vepřové řízky Čínský meč z vepřového masa Hovězí steak s koňakovou omáčkou Hovězí steaky s houbovou omáčkou Japonské vepřové kari Kančí kýta s brusinkovou omáčkou Kančí maso s čokoládovou omáčkou Pikantní vepřové kostičky s sherry omáčkou Pikantní vepřové plátky Staročeské vepřové maso na kmíně s pivem Vepřové koleno s jablečným křenem Vepřové kotlety na bambusu Vepřové maso s cibulí na víně Vepřové maso smažené se zázvorem Vepřové medailonky s paprikami Vepřové plátky v medovém dresingu Vepřové ragú na pepři Vinařské kotlety Zapečené kotlety s olivami Zvěřinové koule s houbovou omáčkou vepřové kotlety s cumberlandskou omáčkou, recept, speciality |
|