Vepřová panenka na česnekuKategorie: hlavní jídla, vepřové masoHodnocení receptu:   Na recept vepřová panenka na česneku potřebujeme tyto suroviny: • 2 kg vepřové panenky • 40 ml olivového oleje • 6 stroužků česneku • 1 lžička soli • hrubě mletý pepř • 2 lžíce sušeného rozmarýnu • 150 ml meruňkové marmelády • 3 lžíce citrónové šťávy Recept vepřová panenka na česneku připravíme takto: Olej promícháme se solí, pepřem, rozmarýnem a rozetřenými 5 stroužky česneku. Maso touto směsí důkladně potřeme a opečeme na pánvi ze všech stran. Pak maso dáme do pekáče a v předehřáté troubě pečeme při 200°C asi 20 minut. Marmeládu smícháme se zbylým rozetřeným stroužkem česneku a citrónovou šťávou. Touto směsí potřeme upečené maso a necháme ještě 10 minut odpočinout. Vepřovou panenku na česneku podáváme se śťouchanými brambory nebo bramborovou kaší.
vepřová panenka na česneku, recept, hlavní jídla |
|