KUCHAŘSKÉ RECEPTY





DALŠÍ KATEGORIE

Dnes je 20. října, pátek, svátek má: Vendelín


Velikonoční preclíky

Kategorie: speciality, velikonoční jídla

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept velikonoční preclíky potřebujeme tyto suroviny:

   • 0,75 kg hladké mouky
   • 1 žloutek
   • 450 ml mléka
   • 180 g másla
   • 30 g droždí
   • 1 lžička cukru krystal
   • 1 vejce
   • sůl
   • kmín
   • mák
Recept velikonoční preclíky připravíme takto:
Mouku prosijeme, přidáme rozpuštěný tuk, žloutek, vlažné mléko a kvásek připravený z droždí, cukru a mléka, vymícháme tužší těsto a necháme na teplém místě vykynout. Vykynuté těsto znovu promícháme, zformujeme jej do válce a ten nakrájíme na více dílů. Z každého kousku vyválíme válečky a z nich tvarujeme preclíky, které dáme na vymazaný a moukou poprášený plech (dáváme je dále od sebe, aby se neslepily). Preclíky potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme solí, mákem nebo kmínem a necháme ještě 20 minut kynout. Pak je upečeme.





velikonoční preclíky, recept, speciality


DISKUSE:
Zatím nebyl přidán žádný příspěvek.
©2017 CBMonitor.cz     Jakékoliv šíření obsahu webu nebo jakékoliv jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!