KUCHAŘSKÉ RECEPTY





DALŠÍ KATEGORIE

Dnes je 19. listopadu, neděle, svátek má: Alžběta


Velikonoční pečeně po švýcarsku

Kategorie: hlavní jídla, králičí maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept velikonoční pečeně po švýcarsku potřebujeme tyto suroviny:

   • 1 králík (asi 1 kg)
   • 100 ml červeného vína
   • olej
   • máslo
   • sůl
   • pepř
   • 6 lístků šalvěje
   • 1 lžička rozmarýnu
Recept velikonoční pečeně po švýcarsku připravíme takto:
V hlubokém kastrolu se silným dnem rozehřejeme máslo a olej a králíka na něm dohněda opečeme. Lístečky šalvěje namočíme na chvilku do lžíce červeného vína, pak je jemně nakrájíme a spolu s rozmarýnem přiložíme k masu. Maso osolíme, opepříme a přiklopené pokličkou 2 až 3 minuty dusíme. Poté maso zalijeme vínem a v předehřáté mírné troubě asi 1 hodinu pečeme. Během pečení maso podle potřeby podlijeme trochou horké vody. Upečené králičí maso vyjmeme a dáme do nahřáté mísy, šťávu rozředíme trochou vody, rozmícháme a krátce povaříme, podle chuti okořeníme, pak šťávou přelijeme maso a podáváme.



V naší kuchařce bylo kromě receptu Velikonoční pečeně po švýcarsku nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat:

Bavorská sekaná pečeně   Bavorská vepřová pečeně   Cikánská hovězí pečeně   Cikánská pečeně s paprikovou náplní   Debrecínská svíčková pečeně   Divoká sekaná pečeně   Dušená skopová pečeně   Hovězí pečeně   Hovězí pečeně na jalovci a pivu   Hovězí pečeně s cibulovou omáčkou   Hovězí pečeně s hříbky   Hovězí pečeně s kyselou omáčkou   Hovězí pečeně se žampiony   Hovězí svíčková pečeně v listovém těstě   Husarská pečeně   Kuře s velikonoční kopřivovou nádivkou   Kyperská jehněčí pečeně   Opilá veprová pečeně   Plněná hovězí pečeně   Pražská hovězí pečeně   Rolovaná telecí pečeně   Sekaná pečeně   Sekaná pečeně plněná vejci   Sekaná telecí pečeně   Srnčí pečeně   Svíčková pečeně s vínem   Štěpánská hovězí pečeně   Telecí pečeně na másle   Telecí pečeně s bešamelovou omáčkou   Telecí pečeně s ledvinkou v županu   Uzená pečeně s hrachovou kaší   Uzená pečeně s hrachovou kaší   Velikonoční hlavička   Velikonoční hrudka   Velikonoční kapsa   Velikonoční krůtí řízky   Velikonoční kuře s nádivkou   Velikonoční linecké koláčky   Velikonoční masová roláda s vejci   Velikonoční pikantní pečeně   Velikonoční sekaná   Velikonoční šunková roláda   Vepřová pečeně na kmíně  


velikonoční pečeně po švýcarsku, recept, hlavní jídla


DISKUSE:
Zatím nebyl přidán žádný příspěvek.
©2017 CBMonitor.cz     Jakékoliv šíření obsahu webu nebo jakékoliv jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!