![]() ![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 1 králík (asi 1 kg) • 100 ml červeného vína • olej • máslo • sůl • pepř • 6 lístků šalvěje • 1 lžička rozmarýnu Recept velikonoční pečeně po švýcarsku připravíme takto:
V hlubokém kastrolu se silným dnem rozehřejeme máslo a olej a králíka na něm dohněda opečeme. Lístečky šalvěje namočíme na chvilku do lžíce červeného vína, pak je jemně nakrájíme a spolu s rozmarýnem přiložíme k masu. Maso osolíme, opepříme a přiklopené pokličkou 2 až 3 minuty dusíme. Poté maso zalijeme vínem a v předehřáté mírné troubě asi 1 hodinu pečeme. Během pečení maso podle potřeby podlijeme trochou horké vody. Upečené králičí maso vyjmeme a dáme do nahřáté mísy, šťávu rozředíme trochou vody, rozmícháme a krátce povaříme, podle chuti okořeníme, pak šťávou přelijeme maso a podáváme. V naší kuchařce bylo kromě receptu Velikonoční pečeně po švýcarsku nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: Bavorská sekaná pečeně Bavorská vepřová pečeně Cikánská hovězí pečeně Cikánská pečeně s paprikovou náplní Debrecínská svíčková pečeně Divoká sekaná pečeně Dušená skopová pečeně Hovězí pečeně Hovězí pečeně na jalovci a pivu Hovězí pečeně s cibulovou omáčkou Hovězí pečeně s hříbky Hovězí pečeně s kyselou omáčkou Hovězí pečeně se žampiony Hovězí svíčková pečeně v listovém těstě Husarská pečeně Kuře s velikonoční kopřivovou nádivkou Kyperská jehněčí pečeně Opilá veprová pečeně Plněná hovězí pečeně Pražská hovězí pečeně Rolovaná telecí pečeně Sekaná pečeně Sekaná pečeně plněná vejci Sekaná telecí pečeně Srnčí pečeně Svíčková pečeně s vínem Štěpánská hovězí pečeně Telecí pečeně na másle Telecí pečeně s bešamelovou omáčkou Telecí pečeně s ledvinkou v županu Uzená pečeně s hrachovou kaší Uzená pečeně s hrachovou kaší Velikonoční hlavička Velikonoční hrudka Velikonoční kapsa Velikonoční krůtí řízky Velikonoční kuře s nádivkou Velikonoční linecké koláčky Velikonoční masová roláda s vejci Velikonoční pikantní pečeně Velikonoční sekaná Velikonoční šunková roláda Vepřová pečeně na kmíně velikonoční pečeně po švýcarsku, recept, hlavní jídla |
|