![]() ![]() KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Dnes je 21. ledna, čtvrtek, svátek má: Běla ![]() • 1,5 kg uzeného masa (krkovice) • 4 hrsti mladých kopřiv • 1 hrst čerstvé pažitky • 1 veka • hrnek mléka • 6 vajec • sůl • pepř • muškátový květ • 2 lžíce másla Recept velikonoční nádivka z uzeného masa připravíme takto:
Uzené maso vcelku uvaříme doměkka a necháme vychladnout. Veku nakrájíme na kostičky, nalijeme na ně mléko, přidáme najemno nasekané kopřivy a pažitku, nadrobno nakrájené maso, 6 žloutků, sůl, pepř a muškátový květ a vše promícháme. Šlehačem důkladně našleháme bílky z vajec a pomalu a jemně vmícháme do směsi. Správná směs je trochu tekutá. Pekáč vymažeme máslem a směs do ní přelijeme. Pečeme v předehřáté troubě při teplotě 150°C asi 1 hodinu - povrch nádivky musí být zlatohnědý a nádivka i vespod tuhá. V naší kuchařce bylo kromě receptu Velikonoční nádivka z uzeného masa nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: Houbová velikonoční nádivka Jarní nádivka s bylinkami Nádivka z kopřiv Velikonoční bylinková nádivka se slaninou Velikonoční houbová nádivka Velikonoční nádivka Velikonoční nádivka II Velikonoční nádivka s kopřivami Velikonoční vegetariánská nádivka velikonoční nádivka z uzeného masa, recept, přílohy |
|