KUCHAŘSKÉ RECEPTY





DALŠÍ KATEGORIE

Dnes je 24. srpna, čtvrtek, svátek má: Bartoloměj


Velikonoční nádivka s jehněčím kořínkem

Kategorie: speciality, velikonoční jídla

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept velikonoční nádivka s jehněčím kořínkem potřebujeme tyto suroviny:

   • vařený jehněčí kořínek
   • vařené maso z hlavy
   • 200 g slaniny
   • 4 vejce
   • 4 lžíce krupice
   • cca 700 ml mléka
   • sůl
   • mletý muškátový květ
   • hrst jarních kopřiv
   • petrželka
   • tuk na vymazání pekáčku
Recept velikonoční nádivka s jehněčím kořínkem připravíme takto:
Krupici s mlékem a solí uvaříme jako hustou kaši a necháme vychladnout. Do ní přidáme nadrobno nakrájené maso, na velice drobounké kousky nakrájenou slaninu, petrželku, kopřivy, muškátový květ, žloutky a sníh z bílků, promícháne a dochutíme solí. Směs dáme na dobře vymaštěný pekáček a upečeme v horké troubě. Velikonoční nádivku s jehněčím kořínkem podáváme s vařenými brambory.





velikonoční nádivka s jehněčím kořínkem, recept, speciality


DISKUSE:
Zatím nebyl přidán žádný příspěvek.
©2017 CBMonitor.cz     Jakékoliv šíření obsahu webu nebo jakékoliv jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!