![]() ![]() KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Dnes je 20. ledna, středa, svátek má: Ilona ![]() • 250 ml mléka • 30 g droždí • lžíce jemného krystalového cukru • 500 g hladké mouky • 120 g másla • 2 žloutky • 80 g medu • citrón • špetka soli Recept velikonoční jidáš připravíme takto:
Asi v 100 ml vlažného mléka rozmícháme droždí s cukrem a lžíce mouky a necháme vykynout. Změklý tuk vymícháme se žloutky a medem do pěny. Postupně přimícháme mouku, kvásek, zbylé mléko, nastrouhanou citrónovou kůru a sůl. Zpracujeme těsto, které necháme vykynout asi 30 minut. Z těsta vykrajujeme kousky a formujeme z nich válečky, které zkroutíme do spirály. Naskládáme je na vymazaný plech a necháme je ještě chvíli vykynout. Koláčky vložíme do předehřáté trouby a pečeme 20 minut do zlatova. Ještě teplé jidáše potřeme medem. V naší kuchařce bylo kromě receptu Velikonoční jidáš nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: Banánový velikonoční beránek Čokoládové velikonoční hnízdo Dietní velikonoční beránek Dvoubarevný velikonoční beránek Jidáše Medové jidášky Ořechový dort s velikonočními vajíčky Plněná velikonoční vejce Ratibořické velikonoční bochánky Řecká velikonoční buchta Řecké velikonoční sušenky Staročeský velikonoční bochánek Tradiční velikonoční beránek Velikonoční bábovka Velikonoční beránek Velikonoční beránek piškotový Velikonoční beránek s ořechy Velikonoční beránek z pomazánkového másla Velikonoční beránek z tvarohového těsta Velikonoční beránek ze šlehačkového těsta Velikonoční bílkový beránek Velikonoční celta Velikonoční čokoládové lanýže Velikonoční karotkový beránek Velikonoční koláče Velikonoční mazanec Velikonoční pirožky Velikonoční ptáčata Velikonoční rozinkový koláč Velikonoční uzlíky Velikonoční vajíčka Velikonoční věnec Velikonoční zajíček velikonoční jidáš, recept, sladkosti |
|