KUCHAŘSKÉ RECEPTY





DALŠÍ KATEGORIE

Dnes je 26. července, středa, svátek má: Anna


Velikonoční jidáš

Kategorie: sladkosti, velikonoční jídla

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept velikonoční jidáš potřebujeme tyto suroviny:

   • 250 ml mléka
   • 30 g droždí
   • lžíce jemného krystalového cukru
   • 500 g hladké mouky
   • 120 g másla
   • 2 žloutky
   • 80 g medu
   • citrón
   • špetka soli
Recept velikonoční jidáš připravíme takto:
Asi v 100 ml vlažného mléka rozmícháme droždí s cukrem a lžíce mouky a necháme vykynout. Změklý tuk vymícháme se žloutky a medem do pěny. Postupně přimícháme mouku, kvásek, zbylé mléko, nastrouhanou citrónovou kůru a sůl. Zpracujeme těsto, které necháme vykynout asi 30 minut. Z těsta vykrajujeme kousky a formujeme z nich válečky, které zkroutíme do spirály. Naskládáme je na vymazaný plech a necháme je ještě chvíli vykynout. Koláčky vložíme do předehřáté trouby a pečeme 20 minut do zlatova. Ještě teplé jidáše potřeme medem.



V naší kuchařce bylo kromě receptu Velikonoční jidáš nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat:

Banánový velikonoční beránek   Čokoládové velikonoční hnízdo   Dietní velikonoční beránek   Dvoubarevný velikonoční beránek   Jidáše   Medové jidášky   Ořechový dort s velikonočními vajíčky   Plněná velikonoční vejce   Ratibořické velikonoční bochánky   Řecká velikonoční buchta   Řecké velikonoční sušenky   Staročeský velikonoční bochánek   Tradiční velikonoční beránek   Velikonoční bábovka   Velikonoční beránek   Velikonoční beránek piškotový   Velikonoční beránek s ořechy   Velikonoční beránek z pomazánkového másla   Velikonoční beránek z tvarohového těsta   Velikonoční beránek ze šlehačkového těsta   Velikonoční bílkový beránek   Velikonoční celta   Velikonoční čokoládové lanýže   Velikonoční karotkový beránek   Velikonoční koláče   Velikonoční mazanec   Velikonoční pirožky   Velikonoční ptáčata   Velikonoční rozinkový koláč   Velikonoční uzlíky   Velikonoční vajíčka   Velikonoční věnec   Velikonoční zajíček  


velikonoční jidáš, recept, sladkosti


DISKUSE:
Zatím nebyl přidán žádný příspěvek.
©2017 CBMonitor.cz     Jakékoliv šíření obsahu webu nebo jakékoliv jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!