![]() ![]() KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Dnes je 20. ledna, středa, svátek má: Ilona ![]() • 1 jehněčí plec (cca 1,2 kg) • 6 lžic olivového oleje • 3 lžíce provensálského koření • 1 lžička mletého čtyřbarevného pepře • 2 lžičky mletého římského kmínu • 20 g másla • 6 stroužků česneku Recept velikonoční jehněčí plec připravíme takto:
Přiměřeně velký pekáč vymažeme olejem a vložíme do něj plec kůží nahoru. Ostrým nožem vytvoříme do kůže zářezy ve dvou na sebe kolmých směrech. V misce smícháme bylinky, koření a utřený česnek (nesolíme, aby se maso během dlouhé přípravy nevysušilo). Touto směsí plec důkladně potřeme ze všech stran a dbáme na to, aby se co nejvíce koření dostalo do zářezů v kůži. Pekáč vložíme do trouby předehřáté na 200°C na 1,5 hodiny, pak teplotu snížíme na 150°C a pečeme další 1 hodinu. Během pečení potíráme výpekem a občas podléváme. Pokud chceme mít plec důkladně propečenou, pak pečeme ještě další půlhodinu. Šťávu z pečeně pak přecedíme, osolíme a zjemníme máslem. V naší kuchařce bylo kromě receptu Velikonoční jehněčí plec nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: Jehněčí Bourgignon Jehněčí filé na kyjevský způsob Jehněčí koleno se špenátem Jehněčí kýta Bougignonne Jehněčí na hráškovém pyré Jehněčí po seversku Jehněčí špíz Medailonky z plece s tymiánem a jalovcem Silvestrovská pikantní vepřová plec Tagliatelle s jehněčím ragů Valašská velikonoční pečeně Velikonoční baba Velikonoční baba II Velikonoční baba III Velikonoční hrudka II Velikonoční kuřátka Velikonoční mozaiková roláda Velikonoční nádivka s jehněčím kořínkem Velikonoční nádivka s kůzlečím kořínkem Velikonoční preclíky Vídeňské velikonoční kuře s nádivkou velikonoční jehněčí plec, recept, speciality |
|