![]() ![]() KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Dnes je 15. ledna, pátek, svátek má: Alice ![]() • 100 g másla • 150 g paštiky • 8 vajec • 0,1 l demi-glace Recept vejce rossini připravíme takto:
Na pánvi rozpustíme paštiku (husí paštiku vhodné konsistence, aby se rozpustila; ideálně paštiku s příchutí lanýžů) na polovině másla. Na lívanečník vymaštěný zbylým máslem rozklepneme vejce jako volská oka. Když bílek začíná tuhnout, dáme na každé vejce díl rozpuštěné paštiky a ještě 2 min. smažíme. Mezitím na pánev, na které jsme smažili paštiku, nalijeme demi-glace (povařením zahuštěná omáčka z hovězího nebo telecího vývaru a výpeku, jíšky, madeiry nebo marsaly, petrželové natě, zeleninového a případně houbového extraktu) promícháme a přelijeme na vejce. V naší kuchařce bylo kromě receptu Vejce Rossini nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: Bylinková vejce Ďábelská vejce s houbami Dušené lišky se sázeným vejcem Fritovaná vejce Kaviárová vejce v šunce Kořeněná vejce Lososové závitky s plněným vejcem Míchaná vejce s uzeninou Míchaná vejce se slaninou Míchaná vejce se strouhaným sýrem Ohnivá vejce Papriková vejce Plněná vejce na topinkách Ruská vejce s husími játry a majonézou Ruské vejce Ruské vejce II Ruské vejce s vlašským salátem Sardinkové vejce Smažená vejce se strouhankou Švédská vejce Švédská vejce Topinka plněná vejcem Vejce na tvrdo Vejce plněná houbami Vejce plněná kaviárem Vejce plněná romadúrovou pěnou Vejce plněná sýrem Vejce s bylinkovou omáčkou Vejce s lososovou náplní Vejce s tuňákovou pěnou Vejce s uzenáčem Vejce v košili Vejce v želatině Zapečená vejce se slaninou a rajčaty Zapečená vejce se šunkou a sýrem Ztracená česneková vejce vejce rossini, recept, předkrmy |
|