KUCHAŘSKÉ RECEPTY





DALŠÍ KATEGORIE

Dnes je 20. října, pátek, svátek má: Vendelín


Vaření hlemýždi

Kategorie: speciality

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept vaření hlemýždi potřebujeme tyto suroviny:

   • 20 hlemýžďů zahradních (nebo mořských)
   • 1 cibule
   • 150 g kořenové zeleniny
   • sůl
   • ocet
   • voda
Recept vaření hlemýždi připravíme takto:
Uzavřené hlemýždí ulity kartáčkem ve vodě dobře očistíme a vhodíme do vroucí vody na 10 minut. Potom je scedíme, špikovací jehlou vybereme hlemýždě z ulit, jejich zadní konec oddělíme nožíkem a přitom vytáhneme střívka. Potom je vypereme důkladně v octové vodě. Takto očištěné hlemýždě vložíme do osolené vody, přidáme kořenovou zeleninu a cibuli a vaříme asi 1 hodinu. Podáváme s jablečným křenem.





vaření hlemýždi, recept, speciality


DISKUSE:
Zatím nebyl přidán žádný příspěvek.
©2017 CBMonitor.cz     Jakékoliv šíření obsahu webu nebo jakékoliv jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!