KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Dnes je 25. března, sobota, svátek má: Marian


Vařená štika s holandskou omáčkou

Kategorie: hlavní jídla, ryby a vodní potvory

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept vařená štika s holandskou omáčkou potřebujeme tyto suroviny:

   • 4 porce štiky
   • citronová šťáva
   • 2 stroužky česneku
   • 1 malá mrkev
   • kousek celeru
   • 1 malá petržel
   • 1 cibule
   • 4 zrnka pepře
   • 2 zrnka nového koření
   • 1 bobkový list
   • sůl
   • 1 lžíce octa
   • na holandskou omáčku: 3 žloutky + 20 cl vývaru z ryby + 1 lžíce citronové šťávy + 50 g másla + sůl
Recept vařená štika s holandskou omáčkou připravíme takto:
Porce ryby pokapeme citronovou šťávou, potřeme rozetřeným česnekem, posolíme a necháme odležet. Zeleninu a cibuli nakrájíme na plátky, zalijeme vodou, osolíme, přidáme koření, ocet a povaříme 10 minut. Ryby vložíme do vroucího vývaru tak, aby byly potopeny, a zvolna vaříme na velmi malém ohni. Uvařenou rybu vyjmeme a uchováme na teplém místě. Omáčku připravíme tak, že žloutky rozšleháme ve vývaru, osolíme, nádobku vložíme do kastrolu s horkou vodou a rychle šleháme, až omáčka zhoustne (voda ve vodní lázni se nesmí vařit!) Hustou omáčku z vodní lázně vyjmeme, po částech vmícháme změklé máslo a po kapkách dochutíme citronovou šťávou. Porce ryby přelijeme horkou omáčkou a podáváme s pečivem.



V naší kuchařce bylo kromě receptu Vařená štika s holandskou omáčkou nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat:

Anglická štika   Boletická štika   Bramborové noky s omáčkou ze sýra   Brambory s houbovou omáčkou   Brambory s ředkvičkovou omáčkou   Bratislavská štika   Bůčková vařená sekaná   Candát s cibulovou omáčkou   Candát s jemnou petrželkovou omáčkou   Celer s houbovou omáčkou   Dušená ryba se smetanovou omáčkou a hřiby   Dušená štika   Dušené kuře s bílou omáčkou   Fazolky se smetanovou omáčkou   Fettucine s houbami a rajčatovou omáčkou   Fettucine s oříškovou omáčkou   Finská pečená štika s rýžovou nádivkou   Gnocchi s tvarohovou omáčkou   Grilovaný kapr s jablečnou omáčkou   Halušky s rajčatovou omáčkou   Houbové palačinky se sýrovou omáčkou   Hovězí maso s křenovou omáčkou   Hovězí maso s pažitkovou omáčkou   Hovězí pečeně s cibulovou omáčkou   Hovězí pečeně s kyselou omáčkou   Hovězí plátky s pikantní omáčkou   Hovězí s estragonovou omáčkou   Hovězí s křenovou omáčkou   Chřest s holandskou omáčkou   Chřest se smetanovou omáčkou   Jehněčí rolka s provensálskou omáčkou   Kachní prsa s pomerančovou omáčkou   Kapr s paprikovou omáčkou   Kapustové lívance s ředkvičkovou omáčkou   Kotlety s hamburskou omáčkou   Krab se žampiónovou omáčkou   Kuřecí játra v těstíčku s jogurtovou omáčkou   Kuřecí maso se smetanovou omáčkou   Kuřecí prsa se sýrovou omáčkou   Kuřecí prsíčka s višňovou omáčkou   Květák se sýrovou omáčkou   Lín s koprovou omáčkou   Lín s petrželovou omáčkou   Lín se slaninovou omáčkou   Losos s bazalkovou omáčkou   Losos s křenovou omáčkou   Losos s ostružinovou omáčkou   Makarony s ořechovou omáčkou   Masové knedlíčky s omáčkou   Mořská štika po vodnicku  


vařená štika s holandskou omáčkou, recept, hlavní jídla


DISKUSE:
Zatím nebyl přidán žádný příspěvek.
©2017 CBMonitor.cz     Jakékoliv šíření obsahu webu nebo jakékoliv jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!