KUCHAŘSKÉ RECEPTY





DALŠÍ KATEGORIE

Dnes je 23. července, neděle, svátek má: Libor


Vařená chobotnice

Kategorie: hlavní jídla, ryby a vodní potvory

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept vařená chobotnice potřebujeme tyto suroviny:

   • 1 chobotnice (500–750 g)
   • 1 plechovka loupaných rajčat
   • 250 g mraženého hrášku
   • 2 cibule
   • 5 stroužků česneku
   • olej
   • sůl
   • pepř
   • citron
   • čerstvá máta
   • hrst oliv
   • 250 ml červeného vína
Recept vařená chobotnice připravíme takto:
Očištěnou chobotnici nakrájíme a asi 30 minut vaříme ve slané vodě (chobotnice pustí do vody zbytky svého barviva a voda tak získá šarlatové zabarvení). Na oleji osmahneme cibuli, česnek a později i rajčatové pyré, osolíme a opepříme, přidáme scezenou a zpola uvařenou chobotnici a společně dusíme dalších cca 20 minut (celková doba vaření chobotnice záleží hlavně na jejím stáří). Až je chobotnice skoro hotová, přidáme na kolečka nakrájené olivy, nasekanou snítku máty a úplně na závěr (jen aby se prohřál) hrášek. Podáváme s těstovinami a parmazánem.



V naší kuchařce bylo kromě receptu Vařená chobotnice nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat:

Bůčková vařená sekaná   Černé špagety s chobotnicemi   Dušená chobotnice   Chobotnice s česnekem a paprikou   Vařená mrkev v petrželkové omáčce   Vařená ryba s máslem   Vařená štika s holandskou omáčkou  


vařená chobotnice, recept, hlavní jídla


DISKUSE:
Zatím nebyl přidán žádný příspěvek.
©2017 CBMonitor.cz     Jakékoliv šíření obsahu webu nebo jakékoliv jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!