Vánoční rybí polévkaKategorie: polévky, vnitřnostiHodnocení receptu:   Na recept vánoční rybí polévka potřebujeme tyto suroviny: • 1,5l vody • hlava • ocas a vnitřnosti z jednoho kapra • 100g kořenové zeleniny • asi 20g másla na osmažení zeleniny • 50g másla • 50g hladké mouky na jíšku • sůl • pepř • muškátový květ • připadně sekaná petrželka • 1 žloutek a šálek mléka Recept vánoční rybí polévka připravíme takto: Očištěné rybí zbytky uvaříme ve slané vodě do měkka. Vývar přecedíme, zahustíme rúžovou jíškou a povaříme asi 15 minut. Přidáme na másle osmaženou zeleninu, obrané maso z rybích zbytků, drobně rozkrájené vnitřnosti a vše ještě asi 10 minut povaříme. Okořeníme špetkou tlučeného květu, mírně opepříme a podle chuti můžeme přidat i sekanou petrželku a polévku zjemnit žloutkem rozkvedlaným v mléce.
vánoční rybí polévka, recept, polévky |
|