KUCHAŘSKÉ RECEPTY





DALŠÍ KATEGORIE

Dnes je 27. července, čtvrtek, svátek má: Věroslav


Vánočka II

Kategorie: sladkosti, vánoční jídla

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept vánočka potřebujeme tyto suroviny:

   • 1 kg polohrubé mouky (nebo hladké + polohrubé)
   • 1,5 lžičky soli
   • 20 dkg cukru
   • 1 vanilkový cukr
   • citrónová kůra
   • mandle
   • rozinky
   • 20–25 dkg tuku
   • 3 žloutky
   • 5 dkg droždí
   • 0,5 l vlažného mléka
Recept vánočka připravíme takto:
Do mouky vmícháme všechny sypké přísady a dobře promícháme. Z trochy mléka, cukru a rozdrobeného droždí připravíme kvásek. Pak ho dáme do mouky, mírně zamícháme, přilijeme vlažné mléko s rozmíchanými žloutky a rozpuštěný tuk a řádně prohněteme. Těsto musí být tužší. Po vypracování testo urovnáme v míse, poprášíme moukou, přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě alespoň hodinu kynout. Pak těsto rozdělíme na devět dílů, každý rozválíme na dlouhé válečky. Cop pleteme nejdříve ze 4 válečků, pak ze tří a navrch ze dvou. Konce dobře upevníme. Vánočku potřeme rozšlehaným vejcem s trochou mléka, posypeme nakrájenými mandlemi a pečeme ve středně teplé troubě. Upečené vánočky necháme řádně vychladnout, zabalíme je do papíru a pak do mikrotenového sáčku a uložíme na několik dní do studena. Je pak mnohem lepší, proleželá. Dá se jíst i po deseti dnech.



V naší kuchařce bylo kromě receptu Vánočka II nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat:

Staročeská vánočka   Vánočka   Vánočka s rozinkami a mandlemi   Vánočka tvarohová  


vánočka ii, recept, sladkosti


DISKUSE:
Zatím nebyl přidán žádný příspěvek.
©2017 CBMonitor.cz     Jakékoliv šíření obsahu webu nebo jakékoliv jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!