KUCHAŘSKÉ RECEPTY





DALŠÍ KATEGORIE

Dnes je 25. dubna, úterý, svátek má: Marek


Valašský kontrabáš

Kategorie: hlavní jídla, uzeniny

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept valašský kontrabáš potřebujeme tyto suroviny:

   • 1 kg brambor
   • 500 g pohanky
   • 300–400 g uzeného bůčku
   • 1 cibule
   • 3-4 stroužky česneku
   • 1 lžička majoránky
   • sádlo
   • sůl
   • pepř
Recept valašský kontrabáš připravíme takto:
Pohanku uvaříme podle návodu na obalu. Brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky a uvaříme. V pánvi na rozpáleném sádle osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a na plátky nakrájený česnek. Po 3-4 minutách přidáme na kostičky nakrájený bůček a o chvíli později uvařenou pohanku. Sundáme z ohně, přidáme brambory a majoránku, promícháme a dochutíme solí a pepřem. Tuto směs dáme do vymazaného pekáče a zapečeme v troubě při 190-200°C přibližně pět minut. Valašský kontrabáš podáváme nejlépe se zakysaným zelím.



V naší kuchařce bylo kromě receptu Valašský kontrabáš nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat:

Zvěřinový valašský kontrabáš  


valašský kontrabáš, recept, hlavní jídla


DISKUSE:
Zatím nebyl přidán žádný příspěvek.
©2017 CBMonitor.cz     Jakékoliv šíření obsahu webu nebo jakékoliv jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!