KUCHAŘSKÉ RECEPTY





DALŠÍ KATEGORIE

Dnes je 27. května, sobota, svátek má: Valdemar


Valašské vdolky

Kategorie: sladkosti

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept valašské vdolky potřebujeme tyto suroviny:

   • 500 g hrubé mouky
   • 100 g másla
   • 50 g cukru
   • 1 vejce
   • 0,25 l mléka
   • 20 g droždí
   • špetka soli
   • citrónová kůra
   • 150 g másla
   • rybízová zavařenina
   • 1 smetana na šlehání
Recept valašské vdolky připravíme takto:
Z droždí, lžičky mouky, lžičky cukru a trochy mléka zaděláme kvásek. Pak utřeme do pěny cukr s máslem, vejcem a citrónovou kůrou, přidáme prosátou mouku, špetku soli a vykynutý kvásek, těsto propracujeme, přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě kynout. Vykynuté těsto vyválíme na pomoučněném vále na plát cca 0,5 cm silný a z něj vykrajujme větší kolečka, která necháme ještě chvíli kynout. Pak rozehřejeme máslo, vložíme do něj vdolečky a do každého vdolečku uděláme důlek. Smažíme nejprve pod pokličkou, po obrácení pokličku sundáme. Po vychladnutí plníme do důlku zavařeninou a zdobíme šlehačkou. Podle chuti můžeme dozdobit strouhaným tvarohem.



V naší kuchařce bylo kromě receptu Valašské vdolky nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat:

Hruškové vdolky   Skořicové vdolky   Tvarohové vdolky   Valašské frgály   Vdolky s ostružinovým krémem   Vdolky se skořicí  


valašské vdolky, recept, sladkosti


DISKUSE:
Zatím nebyl přidán žádný příspěvek.
©2017 CBMonitor.cz     Jakékoliv šíření obsahu webu nebo jakékoliv jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!