![]() ![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 400 g uzeného jazyka • 100 g kyselých okurek • 250 g aspiku • zelená petrželová nať Recept uzený jazyk v aspiku připravíme takto:
Uzený jazyk dáme do vařící vody a uvaříme doměkka. Potom ho oloupeme a dáme na několik hodin vychladnout. Formu na srnčí hřbet vyložíme potravinovou fólií a obléváme studeným aspikem. Střed jazyka pokrájíme na tuhé plátky a uložíme do formy tak, aby se okrajem překrývaly. Úplně zalijeme aspikem a necháme ztuhnout. Zbývající jazyk a okurky pokrájíme na kostky, navršíme na ztuhlý aspik a znovu zalijeme studeným aspikem. Po ztuhnutí vyklopíme, nakrájíme a ozdobíme zelenou petrželovou natí. V naší kuchařce bylo kromě receptu Uzený jazyk v aspiku nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: Bramborové omelety s uzeným masem Bramborový závin s uzeným masem Cibulový koláč s uzeným masem Jednohubky s uzeným lososem Rybičky v aspiku Sleď v aspiku Uzený pstruh s lehkým bramborovým salátem uzený jazyk v aspiku, recept, předkrmy |
|