Dnes je 16. ledna, sobota, svátek má: Ctirad
Uzené maso se švestkovou omáčkouKategorie: hlavní jídla, vepřové masoHodnocení receptu:   Na recept uzené maso se švestkovou omáčkou potřebujeme tyto suroviny: • 600 g uzeného vepřového masa • 200 g sušených švestek • 50 g tuku • 2 lžíce hladké mouky • kousek celé skořice • 1 lžice cukru • sůl • citrónová šťáva Recept uzené maso se švestkovou omáčkou připravíme takto: Uzené maso opláchneme, zalijeme vařící vodou a uvaříme doměkka. Sušené švestky opláchneme, zalijeme vlažnou vodou a necháme nabobtnat. Potom je vypeckujeme, zalijeme vývarem z uzeného masa, přidáme špetku soli, cukr a skořici a za stálého míchání rozvaříme. Z tuku a mouky připravíme světlou jíšku, přidáme ji do rozvaru a za občasného míchání povaříme. Pak omáčku prolisujeme cedníkem. Podle chuti ochutíme citrónovou šťávou. Uzené maso rozkrájíme na porce, rozdělíme na talíře a zalijeme omáčkou. Podáváme s knedlíkem.
uzené maso se švestkovou omáčkou, recept, hlavní jídla Zatím nebyl přidán žádný příspěvek. |
|
©2021 CBMonitor.cz Jakékoliv šíření obsahu webu nebo jakékoliv jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!