![]() ![]() KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Dnes je 17. ledna, neděle, svátek má: Drahoslav ![]() • 800 g uzené rolované plece • 400 g brambor • 100 g kysaného zelí • 2 vejce • 2 stroužky česneku • 1 jablko • 4 lžíce hladké mouky • 1 lžíce majoránky • mletý černý pepř • sůl • sádlo na pečení Recept uzená plec v bramboráku připravíme takto:
Uzené maso opláchneme a osušíme. Kysané zelí necháme v sítu důkladně okapat. Jablko nastrouháme na hrubo a promícháme s kysaným zelím. Zelnou směsí obalíme maso a necháme ho nejméně 30 minut marinovat. Brambory nastrouháme do větší mísy, rukama z nich vymačkáme přebytečnou vodu a tu slijeme. K bramborám přidáme vejce, prolisovaný česnek, dochutíme solí, pepřem a majoránkou a zahustíme hladkou moukou. Dobře promícháme - těsto by mělo být hustější. Pekáč vymažeme sádlem, odleželé uzené maso i se zelím pečlivě obalíme v bramborákovém těstě, položíme do pekáče a pečeme asi 80 minut v předehřáté troubě při 180°C. Během pečení přeléváme vypečenou šťávou a případně i pivem (bude mít lepší chuť). Upečené maso nakrájíme na plátky. V naší kuchařce bylo kromě receptu Uzená plec v bramboráku nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: Dušená hovězí plec na šalotce Hovězí plec na červeném víně Jelení plec pečená se šunkou Křupavá vepřová plec Pečená jehněčí plec Plecko se zeleninou Řízek v bramboráku Telecí plec na pórku Telecí plec s hráškem Uzená kotleta s jogurtem a pažitkou Uzená krkovička v bramboráku Uzená kýta s červenou čočkou Uzená pečeně s hrachovou kaší Uzená pečeně s hrachovou kaší Uzená plec se zeleninou Uzená rolka s hrachovým pyré Uzenářské vepřové maso v římském hrnci Uzené maso v bramboráku Vepřová plec na kmíně Vepřová plec na pivu Vepřová plec na zelenině Vepřová plec na žampionech Vepřová plec na žampionech a smetaně Vepřová plec pečená na mléce Vepřová plec plněná šunkou a sýrem Vepřová plec po mexicku Vepřová plec s mrkví, rajčaty a paprikou Vepřová plec v hamburské omáčce Zeleninová směs v bramboráku uzená plec v bramboráku, recept, hlavní jídla |
|