KUCHAŘSKÉ RECEPTY





DALŠÍ KATEGORIE

Dnes je 27. dubna, čtvrtek, svátek má: Jaroslav


Uzená krkovička v bramboráku

Kategorie: hlavní jídla, vepřové maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept uzená krkovička v bramboráku potřebujeme tyto suroviny:

   • 800 g uzené krkovičky
   • 400 g brambor
   • 100 g kysaného zelí
   • 2 vejce
   • 2 stroužky česneku
   • 1 jablko
   • 4 lžíce hladké mouky
   • 1 lžíce majoránky
   • mletý černý pepř
   • sůl
   • sádlo na pečení
Recept uzená krkovička v bramboráku připravíme takto:
Uzené maso opláchneme a osušíme. Kysané zelí necháme v sítu důkladně okapat. Jablko nastrouháme na hrubo a promícháme s kysaným zelím. Zelnou směsí obalíme maso a necháme ho nejméně 30 minut marinovat. Brambory nastrouháme do větší mísy, rukama z nich vymačkáme přebytečnou vodu a tu slijeme. K bramborám přidáme vejce, prolisovaný česnek, dochutíme solí, pepřem a majoránkou a zahustíme hladkou moukou. Dobře promícháme - těsto by mělo být hustější. Pekáč vymažeme sádlem, odleželé uzené maso i se zelím pečlivě obalíme v bramborákovém těstě, položíme do pekáče a pečeme asi 80 minut v předehřáté troubě při 180°C. Během pečení přeléváme vypečenou šťávou a případně i pivem (bude mít lepší chuť). Upečené maso nakrájíme na plátky.





uzená krkovička v bramboráku, recept, hlavní jídla


DISKUSE:
Zatím nebyl přidán žádný příspěvek.
©2017 CBMonitor.cz     Jakékoliv šíření obsahu webu nebo jakékoliv jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!