KUCHAŘSKÉ RECEPTY





DALŠÍ KATEGORIE

Dnes je 20. října, pátek, svátek má: Vendelín


Ústřice po benátsku

Kategorie: speciality, ryby a vodní potvory

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept ústřice po benátsku potřebujeme tyto suroviny:

   • 24 ks ústřic
   • 1 lžíce sekané petrželky
   • 1 stroužek česneku
   • 1 lžička jemně strouhané housky
   • 1 lžíce olivového oleje
   • tymián
   • mletý pepř
Recept ústřice po benátsku připravíme takto:
Ústřice opatrně otevřeme a vnitřní vodu zachytíme. Odstraníme vrchní lasturu a ústřice z lastur vyjmeme. Spodní lastury dobře opereme a ústřice do lastur vrátíme. Strouhanou housku smícháme s jemně sekanou zelenou petrželkou, cayenským pepřem a povolíme zachycenou vodou z ústřic. Směs rozdělíme stejnoměrně na připravené ústřice, posypeme strouhaným parmezánem, pokapeme máslem a několik minut zapékáme. Podáváme velmi horké s citrónem nakrájeným na dílky.



V naší kuchařce bylo kromě receptu Ústřice po benátsku nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat:

Ústřice na šampaňském  


ústřice po benátsku, recept, speciality


DISKUSE:
Zatím nebyl přidán žádný příspěvek.
©2017 CBMonitor.cz     Jakékoliv šíření obsahu webu nebo jakékoliv jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!