![]() ![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 800 g úhoře • 40 g másla • 1,5 dcl bílého vína • šťáva z 1 citrónu • 2 žloutky • sůl • pepř • máta • kerblík • petrželka Recept úhoř dušený s bylinkami připravíme takto:
Očištěného úhoře naporcujeme, osolíme, opepříme, vložíme do kastrolku s rozpuštěným máslem, nasekanými bylinkami a dusíme asi 12 minut. Pak zalijeme vínem, doplníme vodou tak, aby porce byly potopeny, a dusíme doměkka (asi 10 minut). Měkké maso přeložíme do mělké mísy. Žloutky smícháme s cirónovou šťávou, postupně přidáváme horký vývar z úhoře, osolíme, opepříme, dobře rozšleháme, nalijeme na úhoře a vychladíme. V naší kuchařce bylo kromě receptu Úhoř dušený s bylinkami nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: Česnekové špagety s bylinkami Dušený bažant Dušený brzlík Dušený kapr s karotkou Dušený kapr s rajčaty Dušený králík Dušený králík na šípkách Dušený králík s křenem Dušený losos na másle Dušený telecí mozeček s vejci Filé s bylinkami Kapr dušený na pepři a česneku Kapr dušený na pivě Králík dušený se žampiony a brambory Krůtí roláda s bylinkami Pečené brambory s bylinkami Pečené brambory s česnekem, máslem a bylinkami Plněné bramborové knedlíky s dušeným zelím Rybí filety s dušeným baklažánem a rajčaty Sojové nudličky se zeleniou a bylinkami Úhoř na šalvěji Úhoř obložený vejci Úhoř s čertovou omáčkou Uzený úhoř v pivě Vepřová pečínka s bylinkami Zaječí hřbet podušený s rajským protlakem úhoř dušený s bylinkami, recept, hlavní jídla |
|