KUCHAŘSKÉ RECEPTY





DALŠÍ KATEGORIE

Dnes je 22. září, pátek, svátek má: Darina


Tvarohový srnčí hřbet

Kategorie: sladkosti

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept tvarohový srnčí hřbet potřebujeme tyto suroviny:

   • 250 g měkkého tvarohu
   • 250 ml smetany ke šlehání
   • 1 dcl mléka
   • 2 vanilkové cukry
   • 3 lžíce moučkového cukru
   • 1 sáček jemně mleté želatiny (20 g)
   • piškoty
   • jahody
Recept tvarohový srnčí hřbet připravíme takto:
Do mléka nasypeme želatinu, necháme 10 minut nabobtnat, pak přilijeme smetanu a za stálého míchání zahříváme, dokud se želatina úplně nerozpustí (pozor, nesmí se vařit) a necháme vychladnout. Pak přidáme rozdrobený tvaroh, cukr a vyšleháme dohladka. Formu na srnčí hřbet vyložíme alobalem, na něj naskládáme piškoty a zalijeme částí tvarohové směsi. Tu poklademe jahodami, zalijeme zbylou tvarohovou směsí, dáme do ledničky a necháme ztuhnout. Po ztuhnutí vyklopíme a ozdobíme třeba šlehačkou a ovocem.





tvarohový srnčí hřbet, recept, sladkosti


DISKUSE:
Zatím nebyl přidán žádný příspěvek.
©2017 CBMonitor.cz     Jakékoliv šíření obsahu webu nebo jakékoliv jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!