|
|
|
![]() |
||
![]() KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Dnes je 20. dubna, pátek, svátek má: Marcela ![]() • 1 kg trnek • 350 g cukru • 1 l vody • kvasinky Recept trnkové víno připravíme takto:
Trnky opláchneme, rozmačkáme, zalijeme ji horkým cukerným roztokem (ten připravíme tak, že vodu přivedeme téměř k varu, přidáme cukr a necháme ho rozpustit, ale nevaříme) a necháme vychladnout. Pak přidáme kvasinky (dle návodu na obalu výrobce) a necháme v teplé místnosti 6-8 dní kvasit (občas promícháme). Vykvašené trnky vylisujeme a vlijeme zpět do nádoby, uzavřeme kvasnou zátkou a necháme znovu kvasit. Zda je víno vykvašené, poznáme tak, že bublinky kysličníku uhličitého přestanou unikat kvasnou zátkou. Víno necháme ustát, až kal klesne ke dnu, pak ho stočíme do lahví. V naší kuchařce bylo kromě receptu Trnkové víno nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: Horké víno s čokoládou Rozmarýnové víno Šípkové dezertní víno Šípkové víno trnkové víno, recept, nápoje |