Kuchařské recepty pro každý den

KUCHAŘSKÉ RECEPTY





DALŠÍ KATEGORIE

Dnes je 19. září, středa, svátek má: Zita


Trnkové víno

Kategorie: nápoje

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept trnkové víno potřebujeme tyto suroviny:

   • 1 kg trnek
   • 350 g cukru
   • 1 l vody
   • kvasinky
Recept trnkové víno připravíme takto:
Trnky opláchneme, rozmačkáme, zalijeme ji horkým cukerným roztokem (ten připravíme tak, že vodu přivedeme téměř k varu, přidáme cukr a necháme ho rozpustit, ale nevaříme) a necháme vychladnout. Pak přidáme kvasinky (dle návodu na obalu výrobce) a necháme v teplé místnosti 6-8 dní kvasit (občas promícháme). Vykvašené trnky vylisujeme a vlijeme zpět do nádoby, uzavřeme kvasnou zátkou a necháme znovu kvasit. Zda je víno vykvašené, poznáme tak, že bublinky kysličníku uhličitého přestanou unikat kvasnou zátkou. Víno necháme ustát, až kal klesne ke dnu, pak ho stočíme do lahví.



V naší kuchařce bylo kromě receptu Trnkové víno nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat:

Horké víno s čokoládou   Rozmarýnové víno   Šípkové dezertní víno   Šípkové víno  


trnkové víno, recept, nápoje


DISKUSE:
Zatím nebyl přidán žádný příspěvek.


©2018 CBMonitor.cz     Jakékoliv šíření obsahu webu nebo jakékoliv jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!