Trnková omáčka s uzeným masem a houskovým knedlíkemKategorie: hlavní jídla, vepřové masoHodnocení receptu:   Na recept trnková omáčka s uzeným masem a houskovým knedlíkem potřebujeme tyto suroviny: • půl kelímku povidel • 1 l vývaru • 3 lžíce hladké mouky • citrónová kůra • skořice • cukr • sůl • 400 g uzené krkovičky • houskové knedlíky Recept trnková omáčka s uzeným masem a houskovým knedlíkem připravíme takto: Švestková povidla rozvaříme ve vývaru, přidáme 200 ml vody smíchané s hladkou moukou, přisladíme, dochutíme citrónovou kůrou a trochou skořice a vaříme do zhoustnutí (asi 15 minut). Uzenou krkovičku nakrájíme na plátky, napaříme i s knedlíkem a při podávání přelijeme trnkovou omáčkou.
trnková omáčka s uzeným masem a houskovým knedlíkem, recept, hlavní jídla |
|