KUCHAŘSKÉ RECEPTY





DALŠÍ KATEGORIE

Dnes je 13. prosince, středa, svátek má: Lucie


Trnavský kapr

Kategorie: speciality, ryby a vodní potvory

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept trnavský kapr potřebujeme tyto suroviny:

   • půlka kapra
   • hlava
   • ocas
   • jikry
   • 150 g cibule
   • 50 g petržele
   • 50 g mrkve
   • 2 stroužky česneku
   • 1 rajče
   • 1 zelená paprika
   • sůl
   • 10 kuliček pepře
   • cukr
   • ocet
   • želatina
   • 2 natvrdo vařená vejce
Recept trnavský kapr připravíme takto:
Hlavu, ocas a jikry, všechnu zeleninu a pepř vaříme v osolené vodě asi půl hodiny. Ještě vroucí vývar procedíme a nalijeme na kapra, jehož hřbet jsme několikrát nakrojili. Až je kapr měkký, přendáme ho na mísu. Vývar ještě procedíme přes plátno a na každé 2 dcl vývaru přidáme lžičku octa, lžičku cukru a 10 g želatiny a roztok necháme ztuhnout. Pak ho nakrájíme na malé kousky, kapra jimi pokryjeme a ozdobíme kolečky natvrdo vařených vajec.



V naší kuchařce bylo kromě receptu Trnavský kapr nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat:

Ďábelský kapr   Kapr na modro po staročesku   Kapr s rumem   Kapr v houbové remuládě  


trnavský kapr, recept, speciality


DISKUSE:
Zatím nebyl přidán žádný příspěvek.
©2017 CBMonitor.cz     Jakékoliv šíření obsahu webu nebo jakékoliv jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!