KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Dnes je 20. února, pondělí, svátek má: Oldřich


Třešňový závin

Kategorie: sladkosti

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept třešňový závin potřebujeme tyto suroviny:

   • 500 g hladké mouky
   • 1 kg vypeckovaných třešní
   • 16 lžic mléka
   • 250 g másla
   • 1 vejce
   • 1 lžička octa
   • 4 lžíce cukru na zasypání třešní
   • 1 lžička skořice
   • rum na zakápnutí
   • 1 vejce na potření těsta
Recept třešňový závin připravíme takto:
Hladkou mouku, mléko, vejce, lžičku octa a ztuhlé nastrouhané máslo vypracujeme na pevné těsto. To rozdělíme na 2 díly, vyválíme na tenký plát, poklademe třešněmi, posypeme cukrem a skořicí, pokapeme rumem, zavineme a potřeme rozšlehaným vejcem. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C asi 30 minut.





třešňový závin, recept, sladkosti


DISKUSE:
Zatím nebyl přidán žádný příspěvek.
©2017 CBMonitor.cz     Jakékoliv šíření obsahu webu nebo jakékoliv jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!