![]() ![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 750 g třešní • 300 g hladké mouky • 125 g másla • 1 žloutek • 100 ml mléka • 150 g cukru krupice • 1 lžička skořice • 200 g strouhanky Recept třešňový závin připravíme takto:
Z mouky, másla, žloutku a mléka vypracujeme těsto, které zabalíme do fólie a dáme na hodinu do chladničky. Těsto rozdělíme na dva díly. Každý díl vyválíme na tenký plát, poklademe vypeckovanými třešněmi, posypeme cukrem, skořicí a strouhankou, pláty svineme do rolády, dáme na plech vyložený pečícím papírem a upečeme. Před podáváním posypeme moučkovým cukrem. V naší kuchařce bylo kromě receptu Třešňový závin II nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: Bramborový závin s jablky Hnědý třešňový koláč Jablečno-banánový štrůdl (závin) Jablečný štrůdl s jogurtem (závin) Jablkový závin Meruňkový závin Meruňkový závin s tvarohem Nepečený medový závin Potica (slovinský ořechový závin) Rakouský třešňový koláč Sladký závin Šinga Škvarkový závin Třešňový koláč s mandlemi Třešňový pohár s vanilkovým krémem Třešňový trhanec Třešňový zákusek se želatinou Třešňový závin Třešňový zmrzlinový dort Vanilkový závin s jahodami Závin s třešněmi a tvarohem třešňový závin ii, recept, sladkosti |
|