KUCHAŘSKÉ RECEPTY





DALŠÍ KATEGORIE

Dnes je 23. října, pondělí, svátek má: Teodor


Třešňová povidla

Kategorie: kompoty, marmelády

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept třešňová povidla potřebujeme tyto suroviny:

   • 1 kg vypeckovaných třešní
   • 400 g cukru krystal
   • 1 vanilkový cukr
   • skořici
   • rum
Recept třešňová povidla připravíme takto:
Vypeckované třešně dáme do velkého hrnce, podlijeme 1,5 l vody a vaříme asi 1,5 hodiny, až budou rozvařené. Pak je dáme vychladnout. Druhý den do nich přidáme skořici a sáček vanilkového cukru a znovu vaříme asi 1,5 hodiny. Pak nasypeme cukr a znovu vaříme nejméně další půlhodinu. Ochutnáme, zda jsou povidla dostatečně sladká a rozvařená a hustá. Pokud se při míchání vytváří za vařečkou cestička, povidla se dají považovat za uvařená. Čím déle vaříme, tím lépe. Sklenice i víčka vypláchneme rumem, naplníme povidly a dobře uzavřeme.



V naší kuchařce bylo kromě receptu Třešňová povidla nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat:

Bezinková povidla   Bezinková povidla II   Dýňová povidla   Jablková povidla   Přírodní švestková povidla   Staročeská švestková povidla   Švestková povidla   Trnková povidla  


třešňová povidla, recept, kompoty, marmelády


DISKUSE:
Zatím nebyl přidán žádný příspěvek.
©2017 CBMonitor.cz     Jakékoliv šíření obsahu webu nebo jakékoliv jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!