KUCHAŘSKÉ RECEPTY





DALŠÍ KATEGORIE

Dnes je 29. dubna, sobota, svátek má: Robert


Treska v sezamovém plášti s mangovou omáčkou

Kategorie: hlavní jídla, ryby a vodní potvory

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept treska v sezamovém plášti s mangovou omáčkou potřebujeme tyto suroviny:

   • 700 g tresky
   • 1 limetka
   • 2 šalotky
   • 1 stroužek česneku
   • 1 mango
   • 1 vejce
   • sůl
   • pepř
   • 2 polévkové lžíce kari
   • půl čajové lžičky strouhaného zázvoru
   • 1 polévková lžíce másla
   • 100 ml smetany ke šlehání
   • 2 polévkové lžíce hladké mouky
   • 100 g sezamových semínek
   • 3 polévkové lžíce slunečnicového oleje
Recept treska v sezamovém plášti s mangovou omáčkou připravíme takto:
Z tresky nařežeme plátky, opláchneme, osušíme a nakrájíme na kostičky. Smícháme zázvor, šťávu a nastrouhanou kůru z limetky, promícháme s rybou a marinujeme asi půl hodiny. Oloupanou šalotku a česnek nakrájíme najemno. Mango oloupeme a dužinu nakrájíme na kostičky. Na omáčku rozehřejeme v pánvi máslo, na kterém zesklovatíme cibuli a česnek. Přidáme mango. Okořeníme kari, osolíme a opepříme. Dusíme při mírné teplotě asi deset minut. Přimícháme smetanu, krátce povaříme a rozmačkáme na pyré. Vejce lehce rozšleháme se solí a pepřem. Mouku smícháme se sezamem. Kostky rybího masa protáhneme rozšlehaným vejcem, necháme trochu okapat a obalíme ve směsi mouky a sezamu. Na pánvi rozehřejeme slunečnicový olej a na něm rybu smažíme po všech stranách dozlatova asi deset minut při střední teplotě. Smaženou rybu upravíme na talíře s mangovou omáčkou, ozdobíme limetkovými plátky, nudličkami červené papriky a několika stébly pažitky.



V naší kuchařce bylo kromě receptu Treska v sezamovém plášti s mangovou omáčkou nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat:

Aljašská treska na česneku   Bramborové noky s omáčkou ze sýra   Brambory s houbovou omáčkou   Brambory s ředkvičkovou omáčkou   Candát s cibulovou omáčkou   Candát s jemnou petrželkovou omáčkou   Celer s houbovou omáčkou   Dušená ryba se smetanovou omáčkou a hřiby   Dušené kuře s bílou omáčkou   Fazolky se smetanovou omáčkou   Fettucine s houbami a rajčatovou omáčkou   Fettucine s oříškovou omáčkou   Gnocchi s tvarohovou omáčkou   Grilovaný kapr s jablečnou omáčkou   Halušky s rajčatovou omáčkou   Houbové palačinky se sýrovou omáčkou   Hovězí maso s křenovou omáčkou   Hovězí maso s pažitkovou omáčkou   Hovězí pečeně s cibulovou omáčkou   Hovězí pečeně s kyselou omáčkou   Hovězí plátky s pikantní omáčkou   Hovězí s estragonovou omáčkou   Hovězí s křenovou omáčkou   Chřest s holandskou omáčkou   Chřest se smetanovou omáčkou   Jehněčí rolka s provensálskou omáčkou   Kachní prsa s pomerančovou omáčkou   Kapr s paprikovou omáčkou   Kapustové lívance s ředkvičkovou omáčkou   Kotlety s hamburskou omáčkou   Krab se žampiónovou omáčkou   Krůtí řízek v sezamovém obalu   Kuřecí játra v těstíčku s jogurtovou omáčkou   Kuřecí maso se smetanovou omáčkou   Kuřecí prsa se sýrovou omáčkou   Kuřecí prsíčka s višňovou omáčkou   Květák se sýrovou omáčkou   Lín s koprovou omáčkou   Lín s petrželovou omáčkou   Lín se slaninovou omáčkou   Losos s bazalkovou omáčkou   Losos s křenovou omáčkou   Losos s ostružinovou omáčkou   Makarony s ořechovou omáčkou   Masové knedlíčky s omáčkou   Mořský okoun s koprovou omáčkou   Mřenky se sýrovou omáčkou   Myslivecké špagety s ovocnou omáčkou   Noky s omáčkou čtyř sýrů a s rukolou   Nudličky z kuřecího masa s pikantní omáčkou.  


treska v sezamovém plášti s mangovou omáčkou, recept, hlavní jídla


DISKUSE:
Zatím nebyl přidán žádný příspěvek.
©2017 CBMonitor.cz     Jakékoliv šíření obsahu webu nebo jakékoliv jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!