![]() ![]() KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Dnes je 13. prosince, pátek, svátek má: Lucie Treska v sezamovém plášti s mangovou omáčkouKategorie: hlavní jídla, ryby a vodní potvoryHodnocení receptu:![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() • 700 g tresky • 1 limetka • 2 šalotky • 1 stroužek česneku • 1 mango • 1 vejce • sůl • pepř • 2 polévkové lžíce kari • půl čajové lžičky strouhaného zázvoru • 1 polévková lžíce másla • 100 ml smetany ke šlehání • 2 polévkové lžíce hladké mouky • 100 g sezamových semínek • 3 polévkové lžíce slunečnicového oleje Recept treska v sezamovém plášti s mangovou omáčkou připravíme takto:
Z tresky nařežeme plátky, opláchneme, osušíme a nakrájíme na kostičky. Smícháme zázvor, šťávu a nastrouhanou kůru z limetky, promícháme s rybou a marinujeme asi půl hodiny. Oloupanou šalotku a česnek nakrájíme najemno. Mango oloupeme a dužinu nakrájíme na kostičky. Na omáčku rozehřejeme v pánvi máslo, na kterém zesklovatíme cibuli a česnek. Přidáme mango. Okořeníme kari, osolíme a opepříme. Dusíme při mírné teplotě asi deset minut. Přimícháme smetanu, krátce povaříme a rozmačkáme na pyré. Vejce lehce rozšleháme se solí a pepřem. Mouku smícháme se sezamem. Kostky rybího masa protáhneme rozšlehaným vejcem, necháme trochu okapat a obalíme ve směsi mouky a sezamu. Na pánvi rozehřejeme slunečnicový olej a na něm rybu smažíme po všech stranách dozlatova asi deset minut při střední teplotě. Smaženou rybu upravíme na talíře s mangovou omáčkou, ozdobíme limetkovými plátky, nudličkami červené papriky a několika stébly pažitky. V naší kuchařce bylo kromě receptu Treska v sezamovém plášti s mangovou omáčkou nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: Aljašská treska na česneku Bramborové noky s omáčkou ze sýra Brambory s houbovou omáčkou Brambory s ředkvičkovou omáčkou Candát s cibulovou omáčkou Candát s jemnou petrželkovou omáčkou Celer s houbovou omáčkou Dušená ryba se smetanovou omáčkou a hřiby Dušené kuře s bílou omáčkou Fazolky se smetanovou omáčkou Fettucine s houbami a rajčatovou omáčkou Fettucine s oříškovou omáčkou Gnocchi s tvarohovou omáčkou Grilovaný kapr s jablečnou omáčkou Halušky s rajčatovou omáčkou Houbové palačinky se sýrovou omáčkou Hovězí maso s křenovou omáčkou Hovězí maso s pažitkovou omáčkou Hovězí pečeně s cibulovou omáčkou Hovězí pečeně s kyselou omáčkou Hovězí plátky s pikantní omáčkou Hovězí s estragonovou omáčkou Hovězí s křenovou omáčkou Chřest s holandskou omáčkou Chřest se smetanovou omáčkou Jehněčí rolka s provensálskou omáčkou Kachní prsa s pomerančovou omáčkou Kapr s paprikovou omáčkou Kapustové lívance s ředkvičkovou omáčkou Kotlety s hamburskou omáčkou Krab se žampiónovou omáčkou Krůtí řízek v sezamovém obalu Kuřecí játra v těstíčku s jogurtovou omáčkou Kuřecí maso se smetanovou omáčkou Kuřecí prsa se sýrovou omáčkou Kuřecí prsíčka s višňovou omáčkou Květák se sýrovou omáčkou Lín s koprovou omáčkou Lín s petrželovou omáčkou Lín se slaninovou omáčkou Losos s bazalkovou omáčkou Losos s křenovou omáčkou Losos s ostružinovou omáčkou Makarony s ořechovou omáčkou Masové knedlíčky s omáčkou Mořský okoun s koprovou omáčkou Mřenky se sýrovou omáčkou Myslivecké špagety s ovocnou omáčkou Noky s omáčkou čtyř sýrů a s rukolou Nudličky z kuřecího masa s pikantní omáčkou. treska v sezamovém plášti s mangovou omáčkou, recept, hlavní jídla |
|