KUCHAŘSKÉ RECEPTY





DALŠÍ KATEGORIE

Dnes je 21. července, pátek, svátek má: Vítězslav


Transylvánské vrstvené zelí

Kategorie: hlavní jídla, zeleninová a bezmasá jídla

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept transylvánské vrstvené zelí potřebujeme tyto suroviny:

   • 1 kg kyselého nebo marinovaného zelí
   • 1 kg vepřového
   • nakrájeného na kostky, 0,5 kg slaniny vcelku,1 hrnek rýže
   • 1 velká nasekaná cibule
   • 2 stroužky utřeného česneku
   • 2 lžíce sladké papriky
   • 0,5 kg polské nebo jiné klobásy na plátky pokrájené
   • 0,5 l vývaru
   • 1 1/2 hrnku zakysané šlehačky
   • 2 dl mléka
   • sůl
   • pepř
Recept transylvánské vrstvené zelí připravíme takto:
elí propláchněte vodou, kyselé zelí nechte 10-20 minut stát ve vodě ať se sníží kyselost. Vymačkejte z něj vodu a dejte stranou. Slaninu nakrájejte na kostky, na kůži nechte tak 0,5 cm zbytek a tu nakrájejte na větší proužky. Opečte slaninu na pánvi, potom kostečky vyndejte. Rýži povařte asi 3 minuty, sceďte, propláchněte vodou a dejte stranou. Maso osolte, opepřete a opečte na pánvi na tuku ze slaniny. Pak vyndejte maso a přidejte do misky s opečenou slaninou, do tuku dejte osmahnout cibulku dozlatova, přidejte česnek, znovu osmahněte. Sundejte s ohně, vmíchejte sladkou papriku a vše dejte do misky s masem a slaninou. Na pánvi osmahněte klobásu, opět na tuku ze slaniny, pak dejte klobásu do misky s ostatními věcmi. Do pánve vlijte polovinu vývaru, uveďte do varu a rozpusťte vše co je v pánvi přichyceno, pak vlijte také do mísy a vše řádně promíchejte. Do zapékací mísy rozprostřete vrstvou zelí, pokryjte masovou směsí, na to dejte rýži a jako poslední vrstvu zase zelí. Zalijte směsí mléka se zakysanou šlehačkou. Na to položte proužky slaniny s kůží, posolte, popepřete. Zapékejte nezakryté celkem asi 1 1/4 hodiny, po hodině zalijte zbytkem vývaru. Podáváme s brambory nebo chlebem.



V naší kuchařce bylo kromě receptu Transylvánské vrstvené zelí nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat:

Alsaské zelí   Bílé zelí s jehněčím masem a jablky   Bramborák se zelím   Bramborové pirohy se zelím   Bramborové šišky s kysaným zelím   Bramborové špalky s uzeným masem a se zelím   Brambory se zelím a smetanou   Brambory zapečené s masem a bílým zelím   Brambory zapečené se zelím   Bůček na zelí   Bůček v zelí   Celozrnné špagety s kysaným zelím a uzeným tofu   Čínské zelí s tofu a rýží   Divočák na pivě se zelím   Dušené zelí s flíčky   Fazole se zelím a s pohankou   Filé s kysaným zelím   Hrách zapékaný se zelím   Chlupaté knedlíky se škvarky a červeným zelím   Kachní guláš se zelím   Klobásníky s kysaným zelím   Koložvárské zelí   Kotlety se zelím   Králík na kyselém zelí   Králík v červeném zelí   Krkovice plněná kysaným zelím   Kuře na kyselém zelí   Kuře na zelí   Kuře pečené na zelí   Kuřecí nákyp s kysaným zelím   Kuřecí stehna na zelí   Kysané zelí s hrachem   Mleté maso v zelí   Mozeček z čínského zelí s hlívou   Nudle se zelím   Nudle se zelím a houbami   Opečená šunka se zelím   Paprikové lusky plněné kysaným zelím a rozinkami   Pečená kachna s červeným zelím   Pečené kuře na zelí s medem   Pečené zelí se smetanou   Pekingské zelí se šunkou   Plněné bramborové knedlíky s dušeným zelím   Plněné zelí po maďarsku   Plněné zelí v římském hrnci   Podkarpatská slepice se zelím   Rýže se zelím a mletým masem   Salát z červeného zelí III   Sedlácké brammbory se zelím   Skládané zelí  


transylvánské vrstvené zelí, recept, hlavní jídla


DISKUSE:
Zatím nebyl přidán žádný příspěvek.
©2017 CBMonitor.cz     Jakékoliv šíření obsahu webu nebo jakékoliv jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!