KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Dnes je 24. března, pátek, svátek má: Gabriel


Ticinský králík

Kategorie: hlavní jídla, králičí maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept ticinský králík potřebujeme tyto suroviny:

   • králičí hřbet (asi 600 g)
   • 150 g čerstvých hříbků
   • 5 cibulí
   • 2 stroužky česneku
   • 30 g zelené petrželky
   • 100 g másla
   • 0,1 l bílého suchého vína
   • sůl
   • pepř
   • olej
Recept ticinský králík připravíme takto:
Maso po obou stranách hřbetní kosti mírně nařízneme, na pekáčku s trochou oleje po všech stranách dobře opečeme a okořeníme. Přidáme česnek, dvě cibule rozkrojené na čtvrtky a pečeme v nepříliš horké troubě doměkka. Nakrájenou cibuli, petrželku a hříbky podusíme na polovině másla a okořeníme. Maso z pekáčku vyjmeme a uchováme v teple. Výpek zalijeme vínem, podle potřeby trochu zředíme a krátce povaříme. Potom přecedíme, dochutíme a vmícháme na kousky nakrájené máslo. Maso vykostíme, nakrájíme na šikmé plátky, ozdobíme dušenými hříbky a přelijeme omáčkou. Podáváme s gratinovanými bramborami a na másle upečeným baklažánem.



V naší kuchařce bylo kromě receptu Ticinský králík nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat:

Birminghamský smažený králík   Bůčková roláda s králíkem   Ďábelský králík   Dušený králík   Dušený králík na šípkách   Dušený králík s křenem   Kanadský králík   Králík dušený se žampiony a brambory   Králík na bylinkách   Králík na cibuli   Králík na černém pivě   Králík na česneku   Králík na česneku a rozmarýnu   Králík na česneku a víně   Králík na dijonské hořčici   Králík na hořčici   Králík na hořčici II   Králík na kyselém zelí   Králík na paprice   Králík na pepři   Králík na pivě   Králík na smetaně   Králík na šalvěji   Králík na zelenině   Králík načerno   Králík pečený s nádivkou   Králík po cikánsku   Králík po francouzsku   Králík po hanácku   Králík po kanadsku   Králík po toskánsku   Králík po vlámsku   Králík s ančovičkami a sušenými rajčaty   Králík s nádivkou   Králík s nivou   Králík s petrželí a se sýrem   Králík se slaninou   Králík v červeném zelí   Králík v mrkvi   Labužnický králík   Moravský králík   Myslivecký králík na smetaně   Naložený lesnický králík   Pečený divoký králík   Pečený králík na petrželce   Pečený králík na víně   Pikantní králík   Provensálský králík na vejcích   Roláda z králíka   Staročeský králík na smetaně  


ticinský králík, recept, hlavní jídla


DISKUSE:
Zatím nebyl přidán žádný příspěvek.
©2017 CBMonitor.cz     Jakékoliv šíření obsahu webu nebo jakékoliv jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!