Dnes je 15. ledna, pátek, svátek má: Alice
Telecí ragú s olivamiKategorie: hlavní jídla, telecí masoHodnocení receptu:   Na recept telecí ragú s olivami potřebujeme tyto suroviny: • 1 kg telecí plece • 1 konzerva rajčat • 1 pomeranč • 100 g hladké mouky • 1 lžíce olivového oleje • 2 lžičky estragonu • 2 dcl bílého vína • 200 g zelených oliv bez pecek • petrželka Recept telecí ragú s olivami připravíme takto: Telecí nakrájíme na kostky, promícháme s hladkou moukou a přebytečnou mouku oklepeme. Rajčata slijeme a nakrájíme nadrobno. Nastrouháme kůru asi z jedné třetiny pomeranče. V hrnci rozpálíme olivový olej a zprudka na něm osmahneme maso dozlatova. Přidáme do hrnce nakrájená rajčata, estragon, pomerančovou kůru a víno, stáhneme plamen a pomalu dusíme pod pokličkou asi 45 minut (dokud není maso měkké). Dochutíme solí a pepřem. Pokud je omáčka moc hustá, podlijeme trochou vody. Těsně před dokončením přidáme vypeckované olivy.
telecí ragú s olivami, recept, hlavní jídla Zatím nebyl přidán žádný příspěvek. |
|
©2021 CBMonitor.cz Jakékoliv šíření obsahu webu nebo jakékoliv jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!