KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Dnes je 31. března, pátek, svátek má: Kvido


Telecí po italsku s makaróny

Kategorie: hlavní jídla, telecí maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept telecí potalsku s makaróny potřebujeme tyto suroviny:

   • 500 g telecí kýty
   • 500 ml silného mírně osoleného hovězího vývaru
   • 3 zelené masité salátové papriky
   • 1 velký pórek
   • 1 cibule
   • 500 g makarónů (nebo krátkých těstovin)
   • 100 ml smetany
   • 200 ml Cinzana secco (nebo suchého bílého vermutu)
   • olivový olej
   • sůl
   • pepř
   • česnek
   • majoránka
   • estragon
   • hladká mouka
Recept telecí potalsku s makaróny připravíme takto:
Maso nakrájíme na proužky asi 5cm dlouhé, osolíme, obalíme ve směsi majoránky, drceného estragonu a pepře a necháme odležet. Zeleniu nakrájíme, krátce podusíme s trochou soli, pepře a česneku na olivovém oleji a dáme stranou. Na pánev nalejeme další olej, rozpálíme a zprudka opečeme maso. Rovněž dáme stranou. Do vypečené šťávy vlijeme Cinzano, chvilku povaříme, pak přidáme ještě trochu estragonu a pepře a vaříme, až omáčka zhoustne. Pak přidáme mouku, zamícháme, vrátíme zpět na pánev maso a zeleninu a vaříme. Postupně přiléváme smetanu, šálek vývaru, mícháme a za chvíli odstavíme. Zbylý vývar použijeme na těstoviny: Až se téměř uvařily ve slané vodě, slijeme je a ještě pět minut vaříme ve vývaru (vývar se skoro všechen ztratí). Vše pak v míse smícháme a podáváme.



V naší kuchařce bylo kromě receptu Telecí po italsku s makaróny nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat:

Anglická telecí játra   Balkánské telecí kotlety   Bostonské telecí řízečky   Candát po italsku   Dušená telecí játra   Dušená telecí játra se slaninou   Dušené telecí maso   Dušené telecí maso II   Dušené telecí v římském hrnci   Dušený telecí mozeček s vejci   Filé po italsku   Grilovaná telecí játra s pomeranči   Jemný telecí guláš s párkem   Krůtí řezy po italsku   Kuře po italsku   Kuřecí závitky po italsku   Lahůdkové telecí řízky   Pařížský telecí řízek   Pečená telecí ledvina   Pikantní telecí játra v alobalu   Plněná telecí kýta   Plněný telecí řízek   Pražená telecí játra   Provensálské makaróny   Přírodní telecí řízky na paprice   Přírodní telecí řízky se sýrem   Roláda z telecího masa   Rolovaná telecí pečeně   Sekaná telecí pečeně   Smažená telecí játra   Smažené telecí nožičky   Smažené telecí řízky   Smažený telecí brzlík   Smažený telecí mozeček   Telecí brzlík na paprice   Telecí filé Marina   Telecí filé s jablky a plísňovým sýrem   Telecí guláš   Telecí hrnec   Telecí játra na bylinkách   Telecí játra na cibulce   Telecí játra po benátsku   Telecí játra po japonsku   Telecí játra po maďarsku   Telecí játra s cibulí   Telecí kapsy   Telecí koleno na divoko   Telecí koleno na slanině   Telecí kotlety na víně s parmezánem   Telecí kotlety s lučinovou náplní  


telecí po italsku s makaróny, recept, hlavní jídla


DISKUSE:
Zatím nebyl přidán žádný příspěvek.
©2017 CBMonitor.cz     Jakékoliv šíření obsahu webu nebo jakékoliv jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!