|
|
|
Dnes je 19. dubna, čtvrtek, svátek má: Rostislav
Telecí pečeně s bešamelovou omáčkouKategorie: hlavní jídla, telecí masoHodnocení receptu:   Na recept telecí pečeně s bešamelovou omáčkou potřebujeme tyto suroviny: • 1 kg telecí pečeně (spodní šál) • 2 cibule • půl svazku polévkové zeleniny • 500 ml mléka • 3-4 lžíce světlé jíšky • sůl • 4 hřebíčky • 1 malý kousek skořice • 6 zrnek pepře • mletý pepř • 3 lžíce brandy • 3 lžíce oleje Recept telecí pečeně s bešamelovou omáčkou připravíme takto: Maso omyjeme, osušíme a potřeme solí a brandy. . Polévkovou zeleninu omyjeme, očistíme a nakrájíme nadrobno. Na rozehřátém oleji prudce opečeme maso ze všech stran. Přidáme nakrájenou cibuli a polévkovou zeleninu a osmahneme. Pak vložíme hřebíček, skořici a celý pepř a ještě opečeme. Za častého míchání přilijeme mléko, přikryjeme a na mírném ohni dusíme asi 1,5 hodiny. Pak maso vyjmeme a uchováme v teple. Omáčku propasírujeme přes síto, ohřejeme, zahustíme jíškou, případně dochutíme pepřem a solí. Maso nakrájíme na plátky.
telecí pečeně s bešamelovou omáčkou, recept, hlavní jídla Zatím nebyl přidán žádný příspěvek. |
©2018 CBMonitor.cz Jakékoliv šíření obsahu webu nebo jakékoliv jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!