KUCHAŘSKÉ RECEPTY





DALŠÍ KATEGORIE

Dnes je 25. září, pondělí, svátek má: Zlata


Telecí pečeně s bešamelovou omáčkou

Kategorie: hlavní jídla, telecí maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept telecí pečeně s bešamelovou omáčkou potřebujeme tyto suroviny:

   • 1 kg telecí pečeně (spodní šál)
   • 2 cibule
   • půl svazku polévkové zeleniny
   • 500 ml mléka
   • 3-4 lžíce světlé jíšky
   • sůl
   • 4 hřebíčky
   • 1 malý kousek skořice
   • 6 zrnek pepře
   • mletý pepř
   • 3 lžíce brandy
   • 3 lžíce oleje
Recept telecí pečeně s bešamelovou omáčkou připravíme takto:
Maso omyjeme, osušíme a potřeme solí a brandy. . Polévkovou zeleninu omyjeme, očistíme a nakrájíme nadrobno. Na rozehřátém oleji prudce opečeme maso ze všech stran. Přidáme nakrájenou cibuli a polévkovou zeleninu a osmahneme. Pak vložíme hřebíček, skořici a celý pepř a ještě opečeme. Za častého míchání přilijeme mléko, přikryjeme a na mírném ohni dusíme asi 1,5 hodiny. Pak maso vyjmeme a uchováme v teple. Omáčku propasírujeme přes síto, ohřejeme, zahustíme jíškou, případně dochutíme pepřem a solí. Maso nakrájíme na plátky.



V naší kuchařce bylo kromě receptu Telecí pečeně s bešamelovou omáčkou nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat:

Anglická telecí játra   Balkánské telecí kotlety   Bavorská sekaná pečeně   Bavorská vepřová pečeně   Bostonské telecí řízečky   Bramborové noky s omáčkou ze sýra   Brambory s houbovou omáčkou   Brambory s ředkvičkovou omáčkou   Candát s cibulovou omáčkou   Candát s jemnou petrželkovou omáčkou   Celer s houbovou omáčkou   Cikánská hovězí pečeně   Cikánská pečeně s paprikovou náplní   Debrecínská svíčková pečeně   Divoká sekaná pečeně   Dušená ryba se smetanovou omáčkou a hřiby   Dušená skopová pečeně   Dušená telecí játra   Dušená telecí játra se slaninou   Dušené kuře s bílou omáčkou   Dušené telecí maso   Dušené telecí maso II   Dušené telecí v římském hrnci   Dušený telecí mozeček s vejci   Fazolky se smetanovou omáčkou   Fettucine s houbami a rajčatovou omáčkou   Fettucine s oříškovou omáčkou   Gnocchi s tvarohovou omáčkou   Grilovaná telecí játra s pomeranči   Grilovaný kapr s jablečnou omáčkou   Halušky s rajčatovou omáčkou   Houbové palačinky se sýrovou omáčkou   Hovězí maso s křenovou omáčkou   Hovězí maso s pažitkovou omáčkou   Hovězí pečeně   Hovězí pečeně na jalovci a pivu   Hovězí pečeně s cibulovou omáčkou   Hovězí pečeně s hříbky   Hovězí pečeně s kyselou omáčkou   Hovězí pečeně se žampiony   Hovězí plátky s pikantní omáčkou   Hovězí s estragonovou omáčkou   Hovězí s křenovou omáčkou   Hovězí svíčková pečeně v listovém těstě   Husarská pečeně   Chřest s holandskou omáčkou   Chřest se smetanovou omáčkou   Jehněčí rolka s provensálskou omáčkou   Jemný telecí guláš s párkem   Kachní prsa s pomerančovou omáčkou  


telecí pečeně s bešamelovou omáčkou, recept, hlavní jídla


DISKUSE:
Zatím nebyl přidán žádný příspěvek.
©2017 CBMonitor.cz     Jakékoliv šíření obsahu webu nebo jakékoliv jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!