KUCHAŘSKÉ RECEPTY





DALŠÍ KATEGORIE

Dnes je 20. října, pátek, svátek má: Vendelín


Telecí medajlonky

Kategorie: speciality, telecí maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept telecí medajlonky potřebujeme tyto suroviny:

   • 12 telecích medajlonků
   • 1,5 hrnku kuřecího vývaru
   • 1,5 hrnku sladké smetany
   • 2 zralá avokáda
   • citronová šťáva
   • sůl
   • mletý bílý pepř
   • 6 lžic hladké mouky
   • máslo
   • olej
Recept telecí medajlonky připravíme takto:
Kuřecí vývar a smetanu nalijeme do hrnce a při střední teplotě zahříváme až téměř k bodu varu. Pak teplotu zmírníme a pomalu vaříme, až se tekutina zredukuje asi o půl hrnku (přibližně 20 minut). Mezitím oloupeme avokáda, odstraníme pecky, každé podélně rozkrojíme na 6 stejných dílů, položíme je do porcelánové nebo skleněné misky a prokapeme citronovou šťávou. Telecí medailonky osolíme a opepříme, poprášíme moukou a prudce opečeme v pánvi na rozehřátém oleji s máslem - asi 5 minut po každé straně, pak je vyndáme a uchováme v teple. Přebytečný tuk slijeme a do horké pánve dáme citronovou šťávu z avokáda. Lžící při tom seškrabujeme a promícháváme výpečky. Asi tak po minutě, když se tekutina v pánvi zahustila, přidáme do pánve směs vývaru se smetanou a dobře prohřejeme (několik minut). Vzniklou omáčku rozdělíme na talíře, do ní vložíme po dvou medajloncích a navrch dáme díly avokáda.





telecí medajlonky, recept, speciality


DISKUSE:
Zatím nebyl přidán žádný příspěvek.
©2017 CBMonitor.cz     Jakékoliv šíření obsahu webu nebo jakékoliv jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!