KUCHAŘSKÉ RECEPTY





DALŠÍ KATEGORIE

Dnes je 16. prosince, sobota, svátek má: Albína


Telecí medailónky s vínovou omáčkou

Kategorie: minutky, telecí maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept telecí medailónky s vínovou omáčkou potřebujeme tyto suroviny:

   • 140 g telecího masa
   • 2 g soli
   • 0,2 g černého pepře
   • 8 g mouky
   • 10 ml vína na marinování
   • 10 ml vína na omáčku
   • 15 ml oleje
   • 5 g másla
   • 50 g chleba
   • 1/3 vejce
Recept telecí medailónky s vínovou omáčkou připravíme takto:
Maso nakrájíme na dva kousky po délce vlákna o šířce 2 až 3cm, lehce naklepeme, osolíme, opepříme, lehce pokapeme vínem a necháme uležet 2-3 hodiny v chladničce. Pak obalíme v mouce a smažíme v malém množství horkého tuku na středním ohni a neustále obracíme, až bude maso osmažené do červena. Z chleba ukrojíme dva plátky o tloušťce 5 mm a šířce 4 cm, obalíme ve vejci a osmažíme v horkém tuku. Položíme na teplý talíř a na chléb položíme medailónek, zalijeme horkou omáčkou z pečeného masa dochucenou vínem a mletým pepřem. Na medailónky položíme kousky másla a podáváme s brambory, dušenými zelenými fazolkami a mrkví.





telecí medailónky s vínovou omáčkou, recept, minutky


DISKUSE:
Zatím nebyl přidán žádný příspěvek.
©2017 CBMonitor.cz     Jakékoliv šíření obsahu webu nebo jakékoliv jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!