Telecí maso s cibulíKategorie: hlavní jídla, telecí masoHodnocení receptu:   Na recept telecí maso s cibulí potřebujeme tyto suroviny: • 850g kulaté telecí plece • 250g vařených bílých fazolí cannellini • 3 červené cibule • 2 mrkve • 1 stonek řapíkatého celeru • citron • kousek pórku • suché bílé víno • majoránka • tymián • olej extravirgine • sůl • pepř Recept telecí maso s cibulí připravíme takto: Nechte cca 15 minut vařit vývar z mrkve, pórku, stonku celeru, špetky tymiánu, špetky majoránky, 2 kousků citronové kůry, a 500ml vína. Poté do vývaru přidejte telecí maso a nechte jej vařit další 2 hodiny. Vývar odstavte z ohně a nechte v něm maso vychladnout. Vychladlé telecí rozeberte na jemné kousky a podávejte s na plátky nakrájenou cibulí a fazolemi. Nakonec ochuťte olejem, osolte a opepřete.
telecí maso s cibulí, recept, hlavní jídla |
|